El govern, satisfet amb el primer Nadal 'del canvi' a Sant Cugat, més descentralitzat i divers

De cara a l'any vinent, l'executiu vol reforçar les activitats als barris i l'aposta per la sostenibilitat


  • Comparteix:

L'equip de govern valora la resposta de la ciutadania a les més de 200 activitats que ha viscut Sant Cugat aquest Nadal. El trasllat de l'Envelat a la plaça de l'U d'Octubre, amb activitats familiars però també per a joves, el canvi d'ubicació del Quinto i de la festa de Cap d'Any al pav 2 i la descentralització de propostes als barris són alguns dels canvis que el govern vol consolidar i fins i tot ampliar de cara a l'any vinent, així com el treball 'colze a colze' entre les àrees de Cultura i de Comerç.

La intenció de l'equip de govern és apostar encara més per a una programació més diversa i inclusiva i, així, arribar a tots els públics. L'alcaldessa, Mireia Ingla, fa un balanç 'molt positiu' del primer Nadal 'del govern del canvi'. Un Nadal 'intens', ha destacat, tant pel que fa a la feina com per la seva vessant més 'emotiva'. Ingla ha assegurat sentir-se 'especialment orgullosa' del lema d'enguany, 'Els Camins del Nadal', que fa referència a la diversitat i la pluralitat de la ciutat, a més de la voluntat de descentralització.

L'alcaldessa, a més, ha destacat el caràcter 'sostenible' de la celebració i ha agraït la feina als tècnics municipals i a la cinquantena d'entitats, a més d'associacions i voluntariat, que hi ha participat. També ha reconegut que no han pogut tirar endavant tot allò que s'han plantejat per manca de temps, i ha anunciat una programació 'consensuada' de cara a l'any vinent.

L'alcaldessa, al centre amb les tinentes d'alcaldia de Cultura i de Promoció Econòmica, Ocupació i Empresa en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia
L'alcaldessa, al centre amb les tinentes d'alcaldia de Cultura i de Promoció Econòmica, Ocupació i Empresa en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, també ha remarcat la incidència del nou govern per donar la seva 'empremta' a les festes i ha destacat quatre factors: la sostenibilitat, la descentralització i l'aposta cap al barri del Monestir i l'avinguda de Cerdanyola, les activitats per al públic jove i el paper de les entitats.

Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia de Comerç, Elena Vila, ha assegurat que ha estat 'una campanya positiva', tot i que encara no disposa de les dades comercials completes per a fer-ne un balanç complet. Vila ha citat l'avançament de l'encesa de llums, el trasllat de la fira a la plaça d'Octavià i el trenet de Nadal, que enguany ha gestionat directament l'Ajuntament, com tres propostes 'de gran acceptació' que mantindran els propers anys.

El Nadal a Sant Cugat, en xifres
Pel que fa a dades d'assistència, la cavalcada del centre va comptar amb 20.000 assistents. Per l'Envelat hi han passat 19.000 persones, amb una ocupació d'entre el 85% i el 100%. Al Quinto, en un recinte amb un aforament màxim de 850 persones, hi han assistit 14.700 persones en els cinc dies d'activitat i 14.000 viatgers han pujat al trenet de Nadal. A l'encesa de llums hi van assistir 2.500 persones, un miler van córrer la Cursa del Gall. La festa de Cap d'Any del pav 2 va comptar amb 750 assistents i 600 persones van viure les campanades a la plaça d'Octavià. A més, 'Pedra i Sang' va haver d'oferir dues funcions extra i l'Ajuntament va distribuir unes 15.000 cartes de Reis.

El Nadal a Sant Cugat ha comptat amb un pressupost de 415.450 euros, un 9% menys que l'any anterior. A més, 20 de les persones que han treballat a l'Envelat i a la cavalcada de Mira-sol provenien d'ofertes gestionades pel Servei d'Ocupació Municipal, en col·laboració amb Cultura.






Mireia Ingla

Valoració molt positiva d'aquest primer Nadal del govern del canvi. Ha estat especialment emocionant per a nosaltres. Ha estat intens des del punt de vista de treballar, però també des del punt de vista emotiu.

Esther Madrona

Crec que estem començant a traçar un camí d'un Nadal cada vegada més inclusiu i més descentralitzat. Això va d'acord amb el tipus de ciutat que és Sant Cugat, cada vegada hi ha més gent que fa vida als barris.

Elena Vila

Ha estat molt positiva aquesta campanya, perquè per primer cop Cultura i Comerç han treballat colze a colze. La millor manera d'abordar problemes com el que avui dia viu el comerç local és treballar de forma transversal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.