El Teatre-Auditori esclata de riure amb 'Cançó per tornar a casa'

En aquesta obra, la companyia T de Teatre es posa en mans de la directora Denise Despeyroux


  • Comparteix:

El retrobament de tres amigues exactrius 'unides per l'èxit i separades pel fracàs' és el punt de partida de 'Cançó per tornar a casa' que s'ha representat aquest divendres al Teatre-Auditori. L'obra, de la companyia T de Teatre que s'ha posat en mans de l'autora i directora Denise Despeyroux, fusiona comèdia amb unes pinzellades de drama per explicar aquesta història que reuneix en un petit poble català a cinc persones: la Renata, la Rita i la Greta amb en Jonás i la Valentina, un hipnotista i la seva acompanyant.

Mamen Duch, Marta Pérez, Carme Pla, Àgata Roca i Jordi Rico s'han posat a la pell dels personatges de 'Cançó per tornar a casa'. En l'obra, Renata, en plena crisi existencial, enreda la Rita i la Greta perquè la vagin a veure a la vella casa que ha heretat de la seva mare en un remot poble català als Pirineus. Totes tres van ser responsables del primer gran èxit del dramaturg escocès Malcolm Logan 26 anys enrere; ara, no són res. El retrobament de les tres exactrius, però, coincideix amb dos fets més.

D'una banda, el dramaturg cèlebre decideix retirar-se en el cim de la carrera per a anar-se a viure al bosc. D'altra banda, Jonás, hipnotitzador expert, acaba de viure, amb la seva ajudant Valentina, un succés tràgic que el manté pendent d'un judici. Quan les tres amigues i els dos fugitius coincideixin a la taverna del poble, Renata no tindrà cap mena de dubte: aquest home de semblant turmentat és en Malcolm Logan. Així, intenta convèncer-lo perquè escrigui per a elles el seu últim i definitiu èxit. Jonás, en plena crisi d'identitat, no deixarà passar aquesta oportunitat de convertir-se en el cèlebre i enigmàtic geni.

Les actrius Mamen Duch i Carme Pla creuen que es tracta d'una obra 'molt completa'. 'Té humor, té drama, té intriga...', ha enumerat Duch. Per la seva banda, Pla creu que la representació pot 'sorprendre' els espectadors.

Amb l'actuació al Teatre-Auditori de Sant Cugat, T de Teatre engega la gira de la seva última obra que visitarà altres teatres de Catalunya així com d'arreu de l'Estat. 'Cançó per tornar a casa' és una producció de T de Teatre amb el suport de l'ICEC de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració del Grec 2019 Festival de Barcelona.


Mamen Duch / Carme Pla

És una obra que té de tot: comèdia, drama, intriga... / Des de fa molts anys sorprenem la gent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.