La rua dels Tres Tombs treu a passejar el passat agrícola i rural de Sant Cugat

El moment més multitudinari ha estat la benedicció dels animals al passeig de Francesc Macià


Temes relacionats

Tres Tombs: tradició o patiment animal? (17/gen/20)

Joan Torné, col·leccionista dels Tres Tombs: 'Si l'Ajuntament no se'n fa càrrec, ho hauré de cremar tot' (16/gen/20)


  • Comparteix:

Un any més, la rua dels Tres Tombs ha donat forma a la tradició rural i agrícola de Sant Cugat. En aquesta multitudinària cita de la Festa de Sant Antoni Abat, patró dels animals de càrrega, una desena de carros, genets i cavalls han passejat pels carrers de la ciutat encapçalats pels Banderers del 2020, el Club Muntanyenc Sant Cugat. Després de l'esmorzar de pagès, la rua dels Tres Tombs ha avançat des de l'avinguda del Pla del Vinyet fins a la plaça de Barcelona.

La lleu pluja que ha caigut a primera hora ha obligat a ajornar la sortida de la rua i a canviar el recorregut, evitant pujades i baixades, ja que el terra estava humit. Tot i les mesures preventives, no s'han pogut evitar les relliscades que han acabat amb la caiguda d'un cavall a la plaça d'Octavià. Des de l'Ajuntament s'ha confirmat que l'animal havia pogut continuar la cercavila i es trobava en bon estat.

El president de la comissió de festes de Sant Antoni Abat, Jordi Bell, recorda que 'estimen els animals' i els 'cuiden tot l'any perquè puguin sortir' a fer la rua. Bell detalla que, per garantir la seguretat i el benestar dels animals que desfilen, es van 'adherir de seguida' al protocol de la Federació Catalana dels Tres Tombs i la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Un grup de persones ha caminat amb la cercavila amb pancartes en favor dels animals. Als cartells es podia llegir 'Els animals no ens pertanyen', 'Els animals no són els nostres esclaus' i 'Abolició de l'ús d'animals en festes populars', entre altres frases.

Un grup de persones protesta en favor dels animals / Foto: Cugat Mèdia
Un grup de persones protesta en favor dels animals / Foto: Cugat Mèdia

La rua dels Tres Tombs, una activitat de la Festa de Sant Antoni amb gairebé 150 anys d'història a Sant Cugat i que 'recorda el passat pagès i agrícola de la ciutat', com ha explicat l'alcaldessa, Mireia Ingla. Un passat que 'mai hem de perdre de vista', assegura Ingla, perquè 'garanteix la cohesió' de Sant Cugat. L'alcaldessa ha remarcat que activitats com aquesta deixen palès 'l'ànima de poble' que encara guarda el municipi.

Centenars de persones han seguit la tradició de la festivitat de Sant Antoni amb la rua dels Tres Tombs, que ha tingut el seu moment més multitudinari en la benedicció de cavalleries, al passeig de Francesc Macià. Alguns dels assistents han aprofitat l'ocasió i han portat les seves mascotes per beneir-les.

Assistents porten a beneir les seves mascotes / Foto: Cugat Mèdia
Assistents porten a beneir les seves mascotes / Foto: Cugat Mèdia

La rua dels Tres Tombs ha posat punt final a la plaça de Barcelona on s'ha fet entrega d'un obsequi a tots els participants.






Jordi Bell

La Federació Catalana dels Tres Tombs i la UAB han fet un protocol de benestar animal al qual ens hem adherit de seguida. Nosaltres estimem els animals, els cuidem tot l'any perquè puguin sortir a fer la rua.

Mireia Ingla

Una festa més que centenària que recorda el passat pagès i agrícola de la nostra ciutat i que mai hem de perdre de vista. Som el que som, hem crescut i evolucionat, però aquest passat popular també garanteix la cohesió de la nostra ciutat. Quan parlem de l'ànima de poble que té Sant Cugat, ens referim a això.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.