Sant Cugat es concentra pel nou crim de violència masclista a Terrassa

L'equip de govern, representants polítics i treballadors de l'Ajuntament han recordat la víctima amb un minut de silenci


  • Comparteix:

Sant Cugat es torna a unir en contra de la violència masclista després de l'assassinat d'una dona, presumptament en mans de la seva exparella, a Terrassa. Amb un minut de silenci i una pancarta a la qual es podia llegir 'El masclisme mata. Barrem-li el pas', el consistori ha mostrat el seu rebuig a aquest nou crim masclista i ha recordat l'última víctima d'aquesta xacra. Tots els grups municipals i treballadors de l'Ajuntament s'han concentrat aquest dilluns davant la seu consistorial per sumar-se, així, a les diverses poblacions que han mostrat la seva condemna al feminicidi.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, també ha expressat el seu rebuig a aquest crim i a totes les formes de la violència masclista, 'la més crua', remarca, és la que 'acaba amb l'assassinat d'una dona'. Ingla assegura que es tracta d'una 'xacra que no s'atura' i reitera el compromís de 'combatre-la des de les administracions'. Ara, 'més que mai', és important la 'insistència i contundència a l'hora de denunciar els feminicidis'.

En ser un crim que ha tingut lloc a un municipi veí de Sant Cugat, Ingla també ha afegit que 'el fet de tenir-lo a prop, colpeja més'.



Tercera víctima de la violència masclista
Aquest dissabte a la nit, una jove ha estat assassinada, presumptament, en mans de la seva exparella. Un agent de Mosso d'Esquadra que hauria disparat a la dona amb la seva arma reglamentària i es va suïcidar després. El mosso no tenia antecedents penals per violència masclista. Així i tot, a dos quarts de deu de la nit de dissabte, l'home va esperar a la seva excompanya a les portes de l'edifici on ella vivia, es va colar al garatge i quan ella hi va entrar, la va disparar. Es tracta del tercer crim masclista a Catalunya aquest 2020.


Mireia Ingla

Això és una xacra que no s'atura. Ara és més important que mai aquesta insistència i contundència a l'hora de denunciar els feminicidis i fer tot el que calgui des de les administracions per combatre les violències masclistes en totes les seves formes. La més crua és la que acaba amb l'assassinat d'una dona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.