Alumnes de cinc escoles de Sant Cugat presenten diumenge els llocs que els fan sentir segurs

Els mapes i les reflexions que mostraran els han treballat amb motiu del Dia Escolar de la No-violència i la Pau


  • Comparteix:

Exposició que es va fer l'any passat amb motiu del DENIP a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Exposició que es va fer l'any passat amb motiu del DENIP a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat celebra aquest diumenge el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) que enguany té com a tema central la seguretat humana. La jornada, organitzada per la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), el Taller Triangle i l'Ajuntament, tindrà lloc a la plaça de l'Alcalde Magí Bartralot a partir de les onze del matí i fins a les dues del migdia. Els assistents podran gaudir del treball realitzat per alumnes de 4t de primària de les escoles l'Olivera, Joan Maragall, La Floresta, Ciutat d'Alba i Turó de Can Mates, que han treballat un projecte artístic i de reflexió entorn el projecte 'Estar bé'. La mostra, posteriorment, es traslladarà a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater on es podrà veure fins al 29 de febrer.

ESCOLTA-HO

Els alumnes han realitzat mapes dels llocs que els fan sentir segurs, i un treball manual a partir de coixins que han cosit i estampat. Amb això, s'ha treballat el concepte de la seguretat humana, reflexionant sobre aquelles coses que les persones necessiten per sentir-se segures. Es responen qüestions com: Quines són les necessitats bàsiques? Què cal que defensin les persones? Com es pot protegir la gent des d'una cultura de pau? A través de l'exemple del Moviment d'Objecció de Consciència han qüestionat la cultura de defensa que utilitza la por per justificar l'ús de la violència. La instal·lació és un muntatge conjunt dels treballs dels alumnes.

Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP)
El DENIP se celebra cada 30 de gener, en commemoració de l'aniversari de l'assassinat de Mahatma Gandhi. Durant aquesta jornada o dates pròximes a aquesta, escoles, instituts i centres educatius d'arreu del món organitzen diferents activitats per difondre els valors de la noviolència i la pau.

Diada de la No-violència de la Unipau
Coincidint amb l'aniversari de la mort de Mahatma Gandhi, la Universitat Internacional de la Pau també organitza anualment la Diada de la No-violència, que enguany està dedicada a la memòria de Dolors Renau. Neus Sotomayor, presidenta de l'entitat, ha remarcat el caràcter 'feminista' de la santcugatenca, presidenta durant anys de la Internacional Socialista de Dones. La celebració tindrà, com és habitual, una representació teatral i una selecció de poemes musicats per Àlvar Roda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.