La borrasca Gloria ja suma gairebé 200 incidències a Sant Cugat

L'episodi ha deixat ratxes de fins a 53 km/h i més de 70 litres per metre quadrat en una nit


Temes relacionats

[Fotogaleria] Els efectes de l'episodi de pluja i vent a Sant Cugat, en imatges (21/gen/20)


  • Comparteix:

Els arbres de Sant Cugat han patit la borrasca / Foto: Cedida

Els arbres de Sant Cugat han patit la borrasca / Foto: Cedida

El temporal Gloria ha causat, des que va arribar aquest diumenge, prop de 200 incidències a Sant Cugat. La majoria d'elles estan relacionades amb l'arbrat i amb afectacions al mobiliari urbà, cablejats aeris i voladissos. Tot plegat també ha afectat el subministrament elèctric del veïnat, amb incidències que han perjudicat fins a 1.500 veïns. Les últimes dades facilitades per l'Ajuntament indiquen que hi ha encara una quinzena d'afectacions que deixen sense llum una setantena d'abonats.

Els arbres que han caigut han dificultat el pas de vehicles a diferents zones de la ciutat. Un dels últims passos que quedaven inhabilitats, el camí de Can Camps, ja està de nou operatiu. En el cas del camí que va de la Rabassada a Sant Medir, la carretera ha quedat malmesa i s'haurà d'arranjar el ferm; tot i així, encara s'hi pot circular.

Alerta desactivada aquest dijous al migdia
Després de gairebé cinc dies de vent i pluja, l'Ajuntament ha desactivat l'alerta a causa de la millora de les condicions meteorològiques. Els serveis municipals, això sí, continuen treballant per a resoldre algunes de les incidències que s'han produït els darrers dies.

Des de diumenge, quan va arrencar el temporal, l'estació meteorològica del CAR ha registrat l'acumulació de més de 107 litres per metre quadrat i ratxes de vent de fins a 53 quilòmetres per hora.

Dispositiu municipal
Per fer front a tot plegat, l'Ajuntament ha desplegat tots els seus recursos: Policia Local, tècnics, voluntaris de Protecció Civil i d'ADF i agents de civisme. Els serveis de neteja també han contribuït a pal·liar els efectes de l'episodi netejant embornals. Per la seva banda, els agents de Protecció Civil s'han cuidat d'inspeccionar les rieres de la ciutat per evitar inundacions. L'ADF, per la seva banda, ha dut a terme una quarantena d'actuacions arreu de la ciutat.

Segons la Direcció General de Protecció Civil, el telèfon 112 ha rebut més de 200 trucades provinents de Sant Cugat. Des del Vallès Occidental s'han produït més de 1.200 avisos. S'han comptat més de 13.000 trucades arreu del país relacionades amb el temporal.

Per la seva banda, el Servei Local de Teleassistència (SLT), que presta la Diputació de Barcelona, ha detectat a la Floresta 26 usuaris sense subministrament elèctric a causa del temporal. Arran d'això, va activar un protocol per assegurar el benestar d'aquestes persones. Segons les dades recollides fins a aquest dimarts a les nou de la nit, el SLT ha pogut contactar amb gairebé un centenar d'usuaris d'aquesta zona de la ciutat.

La Diputació, per cert, ja ha estès la mà als ajuntaments de la demarcació per fer front a les emergències.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.