SOS Racisme eleva a la Generalitat el presumpte cas de discriminació racista a una discoteca de Sant Cugat

El Jean, un veí de Sabadell, va alertar que no van deixar entrar ni a ell ni als seus amics al recinte per ser 'magribins o negres'


  • Comparteix:

Imatge de l'exterior de les carpes Lemon Sant Cugat / Foto: Google Maps

Imatge de l'exterior de les carpes Lemon Sant Cugat / Foto: Google Maps

L'ONG SOS Racisme assumeix el cas de la presumpta discriminació racista a les carpes Lemon Sant Cugat durant la nit de Cap d'Any alertada pel Jean, un veí de Sabadell que va explicar que ni a ell ni als seus amics se'ls va deixar entrar al recinte per ser 'magribins o negres'. L'associació ha informat a Cugat Mèdia que es remetrà la denúncia a la Subdirecció d'espectacles públics i activitats recreatives de la Generalitat de Catalunya i es portarà el procediment per la via administrativa. SOS Racisme també ha explicat que, a priori, no compten amb material probatori per impulsar una denúncia per la via penal.



En Jean i la seva colla havien comprat les entrades per la festa amb antelació i, així i tot, no van poder accedir-hi. En Jean detalla que tres d'ells (una noia blanca i dos nois negres) van fer la cua pel seu compte. Assegura que, d'un principi, a la noia se li va permetre l'entrada, però als nois no. Al final, però, els van deixar accedir al recinte perquè un promotor havia validat ja l'entrada. Tot i això, el vigilant de seguretat va esbroncar el promotor per haver-la validat, segons explica en Jean.

Un cop els porters de la discoteca li neguen l'entrada, en Jean demana el full de reclamacions i demana que se li repeteixin els motius pels quals no pot entrar. El vigilant de seguretat que l'havia deixat fora es nega a dir-ho, explica en Jean. En aquell moment es fixa en si es repeteix la situació i veu que a 'cada persona negra que anava amb una altra negra o magribí i anaven sols' se'ls privava l'entrada. En canvi, en Jean observa que si anaven 'amb grups de blancs' sí que se'ls deixava entrar.

El jove que explica la situació, a banda de demanar ajuda a SOS Racisme, també ha contactat amb el noi que va patir discriminació racista la tardor passada en una discoteca de Sant Quirze del Vallès. Aquell cas va suscitar que la Generalitat instés a la Fiscalia investigar aquell local, ja que acumulava més situacions d'aquest tipus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.