Els números del pas del temporal Gloria per Sant Cugat

La ciutat ha acumulat més de 200 incidències des de dilluns i fins aquest dijous


  • Comparteix:

Sant Cugat ha registrat més de 200 incidències causades pel temporal Gloria entre aquest dilluns i aquest dijous. L'Ajuntament ja ha desactivat l'alerta per pluja i vent davant una millora meteorològica. Així i tot, el pas del temporal per la ciutat deixa petjada i ha obligat a atendre 88 incidències en l'arbrat (caiguda d'arbres i branques) i gairebé un centenar d'afectacions al mobiliari urbà, cablejats aeris i voladissos. A més, 1.500 veïns s'han quedat sense subministrament elèctric. Des del consistori, es vol remarcar que a Sant Cugat no s'ha hagut de lamentar cap dany personal durant aquests dies.

Amb l'alerta desactivada, l'Ajuntament fa un balanç del pas del temporal Gloria per Sant Cugat. Les 88 incidències en l'arbrat es divideixen en 49 arbres caiguts i 39 branques esberlades i també s'han produït talls de trànsit puntuals a causa de les afectacions al mobiliari urbà, cablejats aeris i voladissos. A més, els voluntaris de l'ADF i els serveis de neteja han efectuat unes 53 actuacions relacionades amb l'arbrat, especialment en zones boscoses i contigües a Collserola.

Des de dilluns, quan el temporal es va fer notar a Sant Cugat, l'estació meteorològica del CAR ha registrat l'acumulació de més de 107 litres per metre quadrat i ratxes de vent de fins a 53 quilòmetres per hora. La nit de dimarts a dimecres es van registrar més de 70 litres per metre quadrat.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha remarcat que 'Sant Cugat ha sobreviscut notablement' al temporal i que els ciutadans s'han vist 'poc afectats' per les conseqüències de la tempesta. La ciutat gairebé 'no s'ha vist afectada', ha destacat Ingla, però ha volgut 'enviar tot el suport' als municipis 'més castigats' per aquest temporal.

Afectacions al subministrament elèctric
Els efectes del temporal Gloria també van deixar fins a 1.500 veïns sense subministrament elèctric aquest dimarts. Segons ha pogut saber l'Ajuntament, Endesa confirma que encara hi ha 18 incidències de baixa tensió que afecten 110 abonats.

Normalitat a la mobilitat i als centres educatius
Tot i que la caiguda d'arbres ha provocat talls puntuals del trànsit, generalment, la circulació viària no s'ha vist afectada durant el pas del temporal Gloria.

Els centres educatius de Sant Cugat han obert amb total normalitat aquests dies. Les úniques afectacions han tingut lloc a l'escola Ciutat d'Alba, on es va haver de tancar dimarts a la tarda per falta de calefacció; una zona amb aigua estancada al Pins del Vallès i goteres en una aula del Gerbert d'Orlhac.

Dispositiu municipal
Per fer front a tot plegat, l'Ajuntament ha desplegat tots els seus recursos: Policia Local, tècnics, voluntaris de Protecció Civil i d'ADF i agents de civisme. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha agraït 'la feina feta' per les més de 170 persones que han format part del dispositiu. Els serveis de neteja també han contribuït a pal·liar els efectes de l'episodi netejant embornals. Per la seva banda, els agents de Protecció Civil s'han cuidat d'inspeccionar les rieres de la ciutat per evitar inundacions. L'ADF, per la seva banda, ha dut a terme una quarantena d'actuacions arreu de la ciutat.

Segons la Direcció General de Protecció Civil, el telèfon 112 ha rebut més de 200 trucades provinents de Sant Cugat. Des del Vallès Occidental s'han produït més de 1.200 avisos. S'han comptat més de 13.000 trucades arreu del país relacionades amb el temporal.

Per la seva banda, el Servei Local de Teleassistència (SLT), que presta la Diputació de Barcelona, ha detectat a la Floresta 26 usuaris sense subministrament elèctric a causa del temporal. Arran d'això, va activar un protocol per assegurar el benestar d'aquestes persones. Segons les dades recollides fins a aquest dimarts a les nou de la nit, el SLT ha pogut contactar amb gairebé un centenar d'usuaris d'aquesta zona de la ciutat.

La Diputació, per cert, ja ha estès la mà als ajuntaments de la demarcació per fer front a les emergències.


Mireia Ingla

Hem sobreviscut d'una manera molt notable a aquest temporal. Els santcugatencs i santcugatenques s'han vist poc afectats per les conseqüències d'aquest temporal, amb algunes excepcions perquè hi ha hagut incidències i encara en queda alguna per resoldre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.