El primer tram de la vianantització de l'avinguda Cerdanyola, gairebé a punt

La segona fase dels treballs podria arrencar a finals de 2021


  • Comparteix:

La nova avinguda Cerdanyola / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La nova avinguda Cerdanyola / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El primer tram de les obres de remodelació de l'avinguda de Cerdanyola, entre el carrer de Montserrat i el passeig de Torre Blanca, estaran enllestides a finals d'aquest mes. En l'última setmana de treballs s'acabarà de pavimentar els trams pendents i es col·locaran els elements de mobiliari urbà que falten, com bancs i papereres. Es preveu que la inauguració oficial d'aquest tram de l'avinguda sigui durant el febrer, quan ja es podrà passar amb normalitat per tot arreu. Les obres del segon tram, que arribaran fins al carrer de Borrell, podran començar a finals del 2021.

Canvis en la mobilitat
La primera fase de les obres de remodelació provoquen restriccions en la circulació en el tram entre el carrer de Montserrat i el passeig de Torre Blanca. Per tant, només podran accedir-hi vehicles autoritzats i els de càrrega i descàrrega.

A més, es controlarà l'accés a la zona a través de semàfors i càmeres amb lector de matrícula, igual que es fa a la resta del centre de vianants, i només podran entrar els vehicles autoritzats de persones empadronades al sector i de les que tinguin una plaça d'aparcament. En aquest sentit, en total es podran autoritzar fins a quatre vehicles per a cada unitat familiar o plaça d'aparcament. Les autoritzacions es poden tramitar telemàticament al web de l'Ajuntament o, de manera presencial, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) amb cita prèvia.

La nova mobilitat a la zona / Foto: Ajuntament
La nova mobilitat a la zona / Foto: Ajuntament


Després d'alguns endarreriments per manca de material, les obres de millora d'aquest primer tram integraran l'avinguda de Cerdanyola a l'eix de vianant que comença a la plaça de Lluís Millet. Els treballs realitzats també permetran guanyar espai per a les persones, garantir l'accessibilitat i pacificar el trànsit per reduir la contaminació i millorar la qualitat de vida del veïnat del barri del Monestir-Sant Francesc. A més, l'obra, a càrrec de l'empresa Voracys i que ha costat prop d'1,1 milions d'euros, ha permès per modernitzar aquest tram de l'avinguda i actualitzar les xarxes de serveis amb la construcció d'un nou clavegueram.

Pròximament, la segona fase
Durant els pròxims anys es completarà la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola. La segona fase de les obres, que es preveu que arrenqui a finals del 2021, consistiran en la remodelació del tram entre el carrer de Borrell i el passeig de Torreblanca. Igual que en la primera fase, el projecte i la licitació de l'obra aniran a càrrec de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.