El camí de l'Avenç i l'esllavissada a la Floresta centren l'atenció a l'audiència pública del ple

Els pares de l'escola han fet cinc intervencions per demanar millores en l'accés al centre


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del camí del Crist Treballador / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del camí del Crist Treballador / Foto: Cugat Mèdia

Les famílies de l'escola Avenç segueixen preocupades per l'estat del camí que connecta la Rabassada amb l'escola i demanen solucions a l'equip de govern, que assegura que no el pot asfaltar perquè és sòl no urbanitzable. Ho han expressat al torn de l'audiència pública del ple d'aquest dilluns, on altres veïns han expressat inquietuds sobre problemes de convivència a Valldoreix i també sobre l'esllavissada al carrer de Pere Planes, a la Floresta, arran del temporal Gloria.

ESCOLTA-HO

Soroll a Valldoreix
La veïna de Valldoreix Lourdes Ferran (1') ha explicat que viu un problema de convivència amb el forn de l'estació de Valldoreix, molt a prop d'on ella viu. Assegura que el soroll sorgit des d'aquest local no li permet fer vida normal. La regidora de Sostenibilitat, Alba Gordó (3'45''), ha explicat que són conscients de la situació i que, com que des del forn no s'han posat mesures per pal·liar el soroll, s'obrirà un expedient sancionador. La republicana ha recordat que el local té dues setmanes per aplicar solucions.

Millores a Sant Francesc
El veí del carrer de Francesc Macià Eusebio Ramos (6'25'') es queixa que el pla de millora per al seu carrer no avança. El regidor de Serveis Urbans i Mobilitat, José Gallardo (12'40''), ha posat en valor la feina feta pels tècnics i ha recordat que el projecte per arranjar la via ha sorgit d'un procés participatiu i que s'està avançant per millorar-la.

Esllavissada a la Floresta
El representant de l'associació de veïns El Faig, Francesc Bailón (17'10''), ha mostrat la seva preocupació per l'esllavissada a l'avinguda Pere Planas, a la Floresta, que ha suposat el tancament de la via i el desallotjament d'una família. Ha assegurat que l'anterior govern va demanar que els veïns es fessin càrrec de la construcció d'un mur de contenció que, finalment, amb el temporal Gloria, ha cedit. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (22'45''), ha recordat que l'Ajuntament està treballant d'urgència per arranjar la via i que la família desallotjada podrà tornar a casa quan la seguretat estigui garantida.

El camí de l'Avenç
Fins a cinc intervencions al torn de precs i preguntes han posat el focus sobre el camí del Crist Treballador, que connecta la Rabassada amb l'escola Avenç. Les primeres han estat Gemma Recio (31'), que ha preguntat per què el camí no es pot tornar a asfaltar. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha admès que la decisió de treure l'asfalt de la zona va ser 'nefasta' i ha recordat que la zona no es pot asfaltar perquè és sòl no urbanitzable, però que durant la Setmana Santa es farà una prova amb un nou tipus de paviment.

Anna Otero (34') ha agraït l'arranjament del caminet que va del carrer Llaceres a l'escola, però ha demanat que es procedeixi a il·luminar la zona perquè els infants puguin passar-hi sense por. Al respecte d'aquesta via, l'alcaldessa ha explicat que el govern està treballant per situar un espai de desencotxament a Llaceres perquè els infants puguin accedir a l'escola a través del caminet.

Hi ha hagut més intervencions sobre aquesta via. Gloria Remesar (60') ha preguntat si s'instal·laran més pilones al camí. Ingla ha explicat que això encara no està decidit.

Plaques fotovoltaiques
El florestà Esteve Urpina ha lamentat els processos burocràtics per instal·lar plaques fotovoltaiques a la seva llar. Assegura que va comença a instal·lar les seves l'any 2018 i que, des de llavors, no ha tingut notícies sobre els avantatges fiscals que suposa. La comissionada per l'emergència climàtica, Alba Gordó, ha admès la lentitud en aquest tipus de procediments i ha explicat que el servei està saturat, ja que Sant Cugat és una de les ciutats amb més plaques privades. La republicana confia que amb els nous pressupostos es posarà fil a l'agulla, en aquest sentit.

La situació de Yolanda Rodríguez
Un amic (51') de Yolanda Rodríguez, la dona que es queixa de la seva situació habitacional i dels tractes per part de Serveis Urbans, es troba ingressada en un hospital psiquiàtric. Ha demanat informació sobre el tracte que la Policia Local cap a la seva amiga i informació sobre el protocol al respecte, així com accés a imatges de vídeo del consistori. El govern li respondrà per escrit.

Can Cabassa
La presidenta de l'Associació de Veïns de Can Cabassa, Magalí Robin (55'), ha demanat si hi ha novetats sobre el futur PMU del barri, ara en mans de Barcelona Regional. La presidenta del consell de barri de Mira-sol, Pilar Gorina, ha explicat que no hi ha cap informació nova al respecte.

Els arbres de l'avinguda Ragull
Una veïna es queixa (62') que els arbres de l'avinguda Ragull estan massa a prop de les façanes dels edificis i que això incompleix la normativa. El govern en pren nota.

L'ordenança de terrasses
La veïna del centre Maria Ángela Palacio (65') intervé per demanar que posi fil a l'agulla en la relació entre els veïns i les terrasses dels bars.

El pacte de govern
El membre de l'ANC Artur Royo intervé una vegada més a l'audiència pública. Aquesta vegada tira d'hemeroteca per recordar a la cupaire Núria Gibert que va carregar contra el pacte entre el PDeCAT-Demòcrates i el PSC durant el mandat passat i li demana que trenqui el pacte amb els socialistes. La segona tinenta d'alcaldia ha defensat l'acord de govern explicant que cal 'tendir ponts' amb tothom.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.