La implicació ciutadana, factor clau per fer front a l'emergència climàtica

La Taula Ciutadana per l'Emergència Climàtica s'ha constituït aquest dimarts


  • Comparteix:

La trobada ha tingut la participació d'una cinquantena de persones / Foto: Ajuntament

La trobada ha tingut la participació d'una cinquantena de persones / Foto: Ajuntament

La ciutadania i l'administració ja van de la mà per afrontar els reptes que presenta la crisi climàtica. Prop d'una cinquantena de persones s'han trobat a la Casa de Cultura per constituir la Taula Ciutadana per l'Emergència Climàtica, un espai participatiu on tothom podrà dir la seva. La comissionada per l'Emergència Climàtica, la regidora Alba Gordó, ha demanat que les aportacions que s'hi facin puguin estar pensades 'fora dels esquemes'. 'Einstein deia que si seguim fent el que hem fet fins ara obtindrem els mateixos resultats, que estem veient que han estat catastròfics', ha reflexionat la republicana.

En aquesta sessió constitutiva s'han posat sobre la taula els objectius que va marcar la Declaració d'Emergència Climàtica, ratificada pel ple de desembre. Així, està previst que es convoquin d'aquí a final de curs cinc trobades per abordar la transició energètica, el canvi en el model de mobilitat, la transició alimentària, la promoció del residu zero i les infraestructures verdes i la biodiversitat. Tot plegat desembocarà en un pla d'acció que haurà de rebre el vistiplau plenari abans de les vacances d'estiu.
La taula ha estat presidida per la comissionada per l'Emergència Climàtica, la regidora Alba Gordó / Foto: Ajuntament
La taula ha estat presidida per la comissionada per l'Emergència Climàtica, la regidora Alba Gordó / Foto: Ajuntament

A banda del treball conjunt de ciutadania i l'Ajuntament, també s'haurà de posar la lupa en l'afectació del canvi climàtic a la ciutat: l'increment de la temperatura, els fenòmens meteorològics extraordinaris i la petjada de CO2, entre d'altres.

La Taula Ciutadana per l'Emergència Climàtica no és l'únic òrgan participatiu que aborda aquesta qüestió a la ciutat. Els consells de Joves i d'Infants i els consells de barri també treballaran per aportar propostes i possibles solucions a la crisi.

La propera trobada de la taula serà el 19 de febrer i s'abordarà com assolir una política de residus zero.



Alba Gordó

Demano a tothom que hi participi i que es permeti pensar fora dels esquemes. Hi ha una cita d'Einstein que diu que si fem el mateix que hem fet fins ara obtindrem els mateixos resultats. I estem veient que han estat bastant catastròfics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.