La satisfacció de viure a Sant Cugat es manté en un 8

Un 90% dels enquestats diuen estar bastant o molts satisfets de viure a Sant Cugat


  • Comparteix:

Els santcugatencs, satisfets de viure a la ciutat / Foto: Localpres

Els santcugatencs, satisfets de viure a la ciutat / Foto: Localpres

Els santcugatencs posen un 8 de mitjana a la seva satisfacció de viure a Sant Cugat, segons l'últim observatori Sociològic de Sant Cugat, fet a l'octubre. És una valoració que cau dues dècimes respecte a l'anterior estudi, que l'Ajuntament va encarregar al juliol. Així, el 90% dels enquestats diuen estar bastant o molt satisfets amb viure a la ciutat, enfront del 7,9% que afirma sentir-se regular i el 2% que assegura sentir-se poc o gens satisfet. Tot i baixar lleugerament la valoració que els santcugatencs posen a viure a la ciutat, Sant Cugat es manté en el 8, una nota que no ha variat gaire durant els últims 10 anys.

Pel que fa al nivell de satisfacció amb la vida, l'estudi presenta uns resultats similars. Un 86,4% dels enquestats diu estar bastant o molt satisfet amb la seva vida, mentre que un 10,7% se situa entre el 5 i el 6. Només un 0,5% dels enquestats afirma estar gens satisfet amb la seva vida. Així, la mitjana es manté en el 7,8, una dècima menys que el febrer de 2019.

La ciutat treu un notable / Foto: Ajuntament
La ciutat treu un notable / Foto: Ajuntament

Estat general de la ciutat
La valoració de l'estat general de la ciutat és d'un 7,4, una dècima menys que a l'onada de novembre. Tots els indicadors es mantenen per sobre l'aprovat menys els referents a l'habitatge. Els parcs i les zones verdes, la programació del Teatre-Auditori i les zones de joc infantil són els indicadors amb mitjanes més altes, amb notes de 7,9, 7,7 i 7,6 respectivament. El trànsit, en canvi, continua sense arribar al notable amb un 5,5 de mitjana i un 68,9% dels enquestats que considera que és regular, poc positiu o gens positiu.

Les zones verdes, la programació del Teatre-Auditori i les zones de joc infantil, les més valorades / Foto: Ajuntament
Les zones verdes, la programació del Teatre-Auditori i les zones de joc infantil, les més valorades / Foto: Ajuntament

Metodologia
Els resultats del 41è Observatori Sociològic s'han extret de 1.000 enquestes vàlides telefòniques i assistides per ordinador -el 55,3% a telèfons mòbils i el 44,7% a fixes- realitzades entre el 23 d'octubre i el 7 de novembre del 2019 a homes i dones empadronats a Sant Cugat de 17 anys o més. Per fer-les, s'ha dut a terme un mostreig estratificat, establint quotes per sexe, edat i zona de residència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.