L'EMD instal·la plaques solars a la Casa de la Vila

L'executiu descentralitzat preveu fins a un 10% d'estalvi en consum energètic gràcies a l'energia fotovoltaica


  • Comparteix:

Les plaques fotovoltaïques de la Casa de la Vila / Foto: EMD

Les plaques fotovoltaïques de la Casa de la Vila / Foto: EMD

L'EMD ha instal·lat a l'edifici de la Casa de la Vila plaques fotovoltaiques a la coberta sud-est de l'edifici. La previsió del govern és que hi hagi un estalvi en consum de fins al 10%, així com que es redueixi la petjada de carboni. En total són 36 plaques solars que produeixen 11,5 kW cadascuna i en total suposen una energia anual estimada propera als 14.500 kW/h.

La instal·lació permetrà que el consum energètic de l'EMD i del Biblioaccés Vall d'Or estalviï fins al 10% del consum durant els mesos de major insolació, que es tradueix en mil euros menys anuals. Segons explica l'administració, des que es van posar en marxa les plaques aquest mateix mes, s'ha produït un estalvi de més de 66 tones de CO2 emeses.

La instal·lació de les plaques és una iniciativa sorgida dels pressupostos participatius i ha tingut un cost d'una mica més de 45.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.