Més d'un miler de signatures per a una residència pública a Sant Cugat

La Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat es manifesta aquest dilluns per reclamar la residència, unes pensions dignes i una rebaixa del transport


  • Comparteix:

La plataforma ha sortit el carrer per donar a conèixer les seves reivindicacions / Foto: Cugat Mèdia

La plataforma ha sortit el carrer per donar a conèixer les seves reivindicacions / Foto: Cugat Mèdia

La Plataforma de Pensionistes i Jubilats de Sant Cugat ha engegat una recollida de signatures per exigir la construcció de la segona residència pública a la ciutat. A més, també reclamen pensions dignes 'per llei' i una rebaixa al transport públic per anar fins a Terrassa, on hi ha l'hospital públic de referència. Són les tres principals reivindicacions que la plataforma portarà, de moment, al carrer, amb una manifestació aquest dilluns a les sis de la tarda que arrencarà davant de l'ajuntament.

Pel que fa a la residència, l'entitat exigeix, a banda de la seva construcció, que la gestió sigui pública. La membre de la junta de la plataforma Neus Medina ha argumentat que si les condicions de les persones que hi treballin són bones, això també repercuteix en unes millors pensions. L'equip de govern local, en paraules del tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ja va avançar a Cugat Mèdia que està previst redactar aquest 2020 el projecte d'aquest equipament, que s'ubicarà en un terreny municipal de Volpelleres.

Els pensionistes expliquen que hi ha entre dos i tres anys de llista d'espera a la residència de Santa Rosa, que compta amb 62 places. Les persones majors de 65 anys representen, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística, prop del 14% de la població santcugatenca. Des de l'entitat demanen que l'Ajuntament 's'impliqui' i demani a la Generalitat aquest nou equipament.

A més, la plataforma també exigeix una millora de les pensions. De fet, reclamen que s'inclogui una partida als pressupostos generals de l'Estat destinada a les pensions. Finalment, l'entitat demana que el preu del bitllet de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) cap a Terrassa, on hi ha l'hospital públic que pertoca als santcugatencs, s'equipari al d'anar a Barcelona, pel que fa a la zona tarifària.


Neus Medina

Volem que sigui una residència de gestió pública. És l'única manera que el personal que hi treballi tingui sous dignes. Això té a veure amb les pensions, és una roda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.