La Unipau es rejoveneix per reinventar-se

L'entitat planteja una transformació per acostar-se a la ciutadania i integrar-se a la vida local


  • Comparteix:

Mònica Pérez i Neus Sotomayor / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

Mònica Pérez i Neus Sotomayor / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

La Universitat Internacional de la Pau es rejoveneix per reinventar-se. L'entitat ha incorporat en els últims mesos un grup de joves als seus equips de treball amb l'objectiu d'afegir noves mirades i actualitzar els programes i activitats de l'associació, nascuda fa gairebé 40 anys i que en fa més de 35 que organitza el seu Curs d'Estiu. La presidenta, Neus Sotomayor, remarca la necessitat d'un canvi al capdavant d'una associació on els responsables ja acumulen dues dècades de dedicació per iniciar 'una nova etapa'.

ESCOLTA-HO

Un canvi que ha de passar per la feina del jovent per trobar nous formats, tipus d'activitats diferents i per aprofundir amb la relació amb altres entitats i amb la ciutadania en general. Tot plegat, per donar un nou aire a una entitat que està satisfeta amb la feina feta fins ara però que reconeix la necessitat d'adaptar-se als nous temps i a les noves maneres de comunicar.

Les primeres pinzellades d'aquesta renovació es podran veure al Seminari d'Hivern, que es farà el 21 i 22 de febrer a la Casa de Cultura, i es consolidarà amb el Curs d'Estiu, que enguany incorporarà novetats al programa, amb tallers i documentals a les tardes, i que podria afegir-ne més, encara pendents de confirmar. Tot plegat, sense renunciar al llegat i a l'experiència dels qui han tirat endavant fins ara la Unipau. 'Parlem més d'intercanvi generacional que de relleu', ha afirmat Mònica Pérez, una de les membres del nou grup de treball de l'entitat, que ha assegurat que és un repte 'engrescador'.




Neus Sotomayor

Estem en un moment de canvi. Portem molts anys, serà el 35è Curs d'Estiu i creiem que ha de ser el final d'una etapa i l'inici d'una altra. No una ruptura total, però sí una nova etapa.

Monica Perez

És engrescador, creatiu. Sempre és positiu obrir-se cap a noves possibilitats i maneres de fer, integrar-te a l'espai on ets, treballar amb els joves i saber què reclama la ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.