Sant Cugat s'uneix a les xocolatades solidàries pel càncer infantil

Una desena de les més de 900 que se celebren arreu de l'Estat per recaptar fons per l'Hospital Sant Joan de Déu es fan a la ciutat


  • Comparteix:

El cartell de la iniciativa

El cartell de la iniciativa

Sant Cugat s'afegeix a partir d'aquest divendres a les xocolatades infantils contra el càncer, organitzades per una dotzena d'associacions entre les quals hi ha la valldoreixenca Anita. Més de 900 entitats, empreses i escoles se sumaran a la iniciativa al voltant d'aquest dissabte 15 de febrer, Dia Internacional del Càncer Infantil, arreu de l'Estat. La recaptació, que l'any passat va superar els 400.000 euros, anirà destinada als projectes de l'Hospital Sant Joan de Déu.

ESCOLTA-HO

La idea, amb el lema 'Taca't pel càncer infantil', va néixer amb l'objectiu no només de recaptar fons per a la investigació, sinó també de sensibilitzar i conscienciar la ciutadania que l'única via per combatre la malaltia és la recerca d'una cura, ja que es tracta d'una situació que no es pot preveure. Ho ha explicat al 'Sant Cugat a fons' Carolina Amado, fundadora de l'associació valldoreixenca Anita, dedicada a la lluita contra el càncer infantil. Un combat que l'entitat intenta portar arreu de Catalunya en col·laboració amb l'Hospital Sant Joan de Déu i fent xarxa amb altres associacions similars del país.

Amado també ha explicat que un dels objectius és també millorar la vida dels infants amb càncer que no el podran superar, una xifra que ha situat en el 20%, i per això s'inverteixen recursos en cures paliatives que permetin superar el dolor amb menys medicaments. En aquest sentit, Amado ha recordat l'exemple de la seva filla Ana, que va morir fa sis anys de càncer, i ha assenyalat que per l'entitat millorar la qualitat de vida dels infants amb la malaltia és 'molt important'.

L'Escola Bressol Valldoreix, l'escola Ferran i Clua, la mateixa associació Anita, el col·legi Creanova, el Pureza de María, l'escola Olivera, el Thau i l'AC Sant Cugat s'han sumat des de la ciutat a la iniciativa. Amado remarca, però, que el projecte està obert a tothom i que encara és possible sumar-s'hi amb noves xocolatades. L'objectiu, ambiciós, és el de sumar-ne enguany 1.200, tantes com diagnòstics de càncer infantil es fan a l'estat cada any.


Carolina Amado

Volem investigació per donar esperança, però també cuidar aquests nens que no es curaran, un 20%. Com l'Ana, cada any moren uns 400 nens. Donar qualitat de vida als nens que no podran curar-se és molt important.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.