El cost econòmic del pas del temporal Gloria per Sant Cugat

L'episodi de pluja i vent va causar a Sant Cugat més de 200 incidències


  • Comparteix:

La majoria d'incidències a Sant Cugat han estat lligades a l'arbrat / Foto: Lluís Llebot - Cugat Mèdia

La majoria d'incidències a Sant Cugat han estat lligades a l'arbrat / Foto: Lluís Llebot - Cugat Mèdia

El Consell Comarcal del Vallès Occidental xifra en més de 170.000 euros els danys que el temporal Gloria va causar en el seu pas per Sant Cugat, fa dues setmanes. L'ens supramunicipal ha fet públiques les xifres dels 17 municipis afectats de la comarca, estimades pels mateixos ajuntaments per poder tramitar els ajuts corresponents. A Sant Cugat, l'episodi de pluja i vent va causar més de 200 incidències, la majoria d'elles relacionades amb l'arbrat i amb el mobiliari urbà.

Segons el Consell Comarcal, la ciutat més afectada de la comarca és Barberà del Vallès, on el cost dels danys ascendeix als 3,8 milions d'euros. Segueix a aquest municipi Viladecavalls, amb 850.000 euros estimats per fer front als desperfectes. A Terrassa els danys s'han quantificat en 600.000 euros.

En total, el cost per danys causats pel temporal Gloria ascendeix a 6,2 milions a tota la comarca.

El pas de Gloria per Sant Cugat
La borrasca va provocar a Sant Cugat més de 200 incidències, de les quals 88 són incidències en l'arbrat (caiguda d'arbres i branques) i gairebé un centenar d'afectacions al mobiliari urbà, cablejats aeris i voladissos. Afortunadament, no es va haver de lamentar cap dany personal.

El temporal es va fer notar a l'estació meteorològica del CAR, que va registrar l'acumulació de més de 107 litres per metre quadrat i ratxes de vent de fins a 53 quilòmetres per hora.

Un dels efectes més greus derivats de l'episodi va ser una esllavissada a l'avinguda de Pere Planas, a la Floresta, que ha obligat l'Ajuntament a treballar d'urgència i a evacuar els habitants d'una casa propera per motius de seguretat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.