Cugat Mèdia: rigor, honestedat i independència per fer front a la desinformació

La directora del mitjà multimèdia, Mònica Lablanca, ha ofert la xerrada 'La informació i la desinformació'


  • Comparteix:

Les 'fake news' estan a l'ordre del dia i les xarxes socials contribueixen a la seva difusió. Els mitjans de comunicació són una peça clau per fer-ne front, amb un treball basat en el rigor, l'honestedat i la independència, que han de contribuir a fomentar l'esperit crític entre la ciutadania. És un dels missatges que la directora de Cugat Mèdia, Mònica Lablanca, ha traslladat aquest divendres a la xerrada 'La informació i la desinformació', organitzada per Valldoreix Espais Naturals (VEN) al Casal de Cultura del territori.

Lablanca ha subratllat la importància dels mitjans de comunicació, tant en àmbit general com de proximitat. 'Hem de garantir l'accés a la informació, que és una de les bases de la democràcia', ha explicat. Ara bé, davant del repte, la periodista també hi veu una 'oportunitat' per 'evidenciar la feina de qualitat' que es fa des de la premsa local.

La xerrada ha aplegat una cinquantena de persones i ha omplert la sala d'actes del Casal de Cultura de Valldoreix. Ha estat en un acte que forma part del 'Cicle de conferències del VEN'.


Mònica Lablanca

Hem de garantir que la societat tingui l'accés a la informació al màxim de canals possible. Els mitjans tenim una gran tasca a fer, però també una gran oportunitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.