Cugat Mèdia celebra el Dia Mundial de la Ràdio amb una edició del 'Connectats' multitudinària

Mònica Terribas, Elisenda Roca i Justo Molinero han estat els convidats de luxe del programa d'enguany a l'Arxiu Nacional de Catalunya


Temes relacionats

[FOTOGALERIA] El 'Connectats' celebra el Dia Mundial de la Ràdio envoltat de veus mítiques (12/feb/20)


  • Comparteix:

Cugat Mèdia ha celebrat aquest dimecres el Dia Mundial de la Ràdio amb un programa en directe del 'Connectats' que ha fet petita la sala d'actes de l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC). La proposta, impulsada pels Amics de la UNESCO Sant Cugat, ha reunit un centenar de persones en una edició especial del magazín produït per la Xarxa Audiovisual Local (XAL) i capitanejat per Ràdio Sant Cugat. Els comunicadors Mònica Terribas, Elisenda Roca i Justo Molinero han estat els convidats de luxe de l'espai radiofònic, que enguany ha posat el focus en la diversitat de públics i el pluralisme als mitjans de comunicació, així com la seva importància a l'hora de funcionar com a servei públic per a la ciutadania.

ESCOLTA-HO

La celebració del Dia Mundial de la Ràdio ha permès a Cugat Mèdia sortir de l'estudi i apropar-se als oients. Amb l'estreta col·laboració de les cinc ràdios de l'àrea metropolitana que conformen el 'Connectats', Ràdio Sant Cugat ha tornat a posar en valor la necessitat de la informació de proximitat. La directora del mitjà multimèdia, Mònica Lablanca, ha remarcat que la comunicació local 'està més viva que mai' i que s'ha de continuar 'potenciant la ràdio i els seus continguts'.

Després que l'any passat els Amics de la UNESCO i Cugat Mèdia unissin esforços per primera vegada per tirar endavant la celebració, la segona edició especial del 'Connectats' ha continuat el camí que va marcar la inaugural. La presentadora del programa, Carme Reverte, ha explicat que, si l'edició anterior ja va ser un èxit, 'aquesta l'ha superada' gràcies als seus tres protagonistes. Terribas, Roca i Molinero, cadascú des del seu punt de vista particular, han parlat sobre la ràdio, el seu futur i el servei que ofereixen als ciutadans. Per la seva banda, la presidenta dels Amics de la UNESCO, Isabel González, ha mostrat la seva voluntat de donar continuïtat al format i que la tercera edició del Dia Mundial de la Ràdio a l'Arxiu sigui una realitat.

Abans de començar amb les entrevistes als tres protagonistes, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha posat en valor la tasca de Cugat Mèdia com a mitjà de comunicació públic de referència i ha celebrat que es duguin a terme iniciatives com el Dia Mundial de la Ràdio que visibilitzen la tasca de servei públic que es duu a terme.

La presentadora d'El Matí de Catalunya Ràdio', Mònica Terribas, ha posat l'accent en la responsabilitat dels mitjans de comunicació i els equilibris que han de tenir en compte per mantenir-se plurals. Tot i això, la periodista ha recordat que cal centrar-se en l'actualitat i que la seva feina 'és fer informació, no quadrar 'excels''. Després de Terribas ha estat el torn d'Elisenda Roca, que ha fet un repàs de la seva trajectòria per ràdios, televisions i, fins i tot, teatre i literatura. Roca ha parlat sobre la importància de tenir present el codi deontològic i de saber diferenciar entre comunicació i intoxicació.

Després del primer bloc d'entrevistes, el programa ha donat pas a un joc per interactuar amb el públic d'endevinar sintonies de la ràdio, que ha estat l'avantsala a la intervenció de Lluís Garriga, conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local. Garriga ha posat èmfasi en la necessitat que els mitjans de comunicació local es transformin radicalment per passar dels continguts d'àmbit locals als de proximitat.

L'últim protagonista radiofònic del programa ha estat Justo Molinero. El locutor, presentador i fundador de Radio Teletaxi ha parlat sobre la seva relació amb els oients i la importància de 'fer la ràdio que la gent vol'. Durant l'entrevista, el mediàtic locutor també ha parlat sobre la seva vida als escenaris i la seva companyia de teatre 'Los Descastaos' per acabar llançant un missatge: 'La ràdio tindrà futur mentre hi hagi gent jove per tirar-la endavant'.

Per posar el punt final, El Club dels Bolats, el show radiofònic inclusiu amb els protagonistes i agenda de la música del territori català presentat per l'Albert Domènech, ha passat pels micròfons per parlar sobre el seu programa i han donat pas a Cosmic Lala perquè tanqués les tres hores d'emissió en directe amb una actuació musical.

Les emissores que cuinen el 'Connectats' conjuntament amb Cugat Mèdia són Ràdio Ciutat de Badalona, El Prat Ràdio, Ràdio Castellar, Ràdio Sabadell i la Ràdio Municipal de Terrassa.






Mònica Lablanca

Posa en valor el món de la proximitat i de la ràdio local, que està més viu que mai. Hem de potenciar la ràdio, tot el que fa referència a la veu i els continguts.

Carme Reverte

L'any passat ja va ser un programa amb el qual vam quedar molt satisfets, doncs aquest l'ha superat. Els tres convidats de pes que hem tingut han estat extraordinaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.