L'estació de Renfe de Sant Cugat té poc més de 700 usuaris al dia

La parada connecta la ciutat amb la línia R8, que uneix Martorell amb Granollers


Temes relacionats

Territori referma la necessitat de connectar les línies de Renfe i FGC a Sant Cugat (11/feb/20)


  • Comparteix:

Per l'estació de Renfe de Sant Cugat hi passa la línia R8 / Foto: Localpres

Per l'estació de Renfe de Sant Cugat hi passa la línia R8 / Foto: Localpres

La parada de Renfe de Sant Cugat té una mitjana de viatgers pujats i baixats dels trens en dia laborable de 741. Són dades facilitades per l'operadora ferroviària que contrasten amb els resultats de les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que durant l'any passat van sumar més de 9,8 milions de validacions. Per l'estació de Renfe a Sant Cugat hi passa la línia R8, que connecta Martorell amb Granollers.

Resultats generals
Durant l'any passat, Renfe va evitar prop de 50 milions de quilòmetres en vehicle privat, gràcies a un augment dels viatgers en el conjunt de les seves línies. El 2019 Renfe va transportar 128,5 milions de viatgers als serveis de Rodalies, un 2,5% i 3,1 milions de clients més.

La xifra de quilòmetres evitats en vehicle privat es trasllada en anar i tornar des de Tortosa a Portbou 72.500 cops. Del total de viatges, 119,3 milions s'han desplaçat en els trens de Rodalies de Barcelona, dels que 2,7 milions són nous clients. Aquest augment de viatgers 'suposaria la plantació de més de 200 milions d'arbres per absorbir el CO2 emès pels viatgers si haguessin anat en cotxe'. Els 9,1 milions restants són usuaris de Regionals, que augmenten un 0,75%.

Les xifres del 2019 reflecteixen una consolidació del creixement constant dels últims anys, on des del 2015 s'han sumat 14,1 milions de nous clients en aquest servei.

La companyia ha informat també que durant l'any passat ha continuat desenvolupant el pla de millorar d'accessibilitat a les estacions, amb una inversió prevista de 100 milions d'euros. Entre d'altres, s'han fet actuacions a Manresa, Mollet Santa Rosa, Sant Miquel de Gonteres i Torre Baró.

Per últim, la companyia ha destacat que durant l'any passat també es va iniciar el servei comercial entre Cerbère i Portbou amb la posada en funcionament de set serveis en sentit sud per millorar les connexions transfrontereres entre França i la zona nord de Catalunya. Aquests nous trens també faciliten l'enllaç dels viatgers del sud de França amb els regionals de l'R11 que enllacen Portbou amb Figueres, Girona i Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.