El seminari d'hivern de la Unipau reflexionarà sobre la degradació democràtica i la crisi del sistema liberal

La 17a edició de la iniciativa s'inclou, enguany, en el cicle 'Enraonar' i té lloc aquest cap de setmana


  • Comparteix:

Imatge d'una edició passada del seminari d'hivern de la Unipau / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'una edició passada del seminari d'hivern de la Unipau / Foto: Cugat Mèdia

El seminari d'hivern 'Pensament per la pau', organitzat per la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), posa el focus aquest divendres i dissabte en la degradació democràtica i la crisi del sistema liberal a través dels mitjans de comunicació. La iniciativa, que enguany arriba a la 17a edició, es desenvolupa dins el cicle 'Enraonar', un programa de pensament, reflexió i interacció social. Entre divendres al vespre i dissabte al matí, a la Casa de Cultura i amb entrada gratuïta, es faran xerrades i tallers amb ponent experts del món de la comunicació. Els interessats en assistir poden inscriure's omplint aquest formulari.

L'acte inicial del nou seminari d'hivern de la Unipau tindrà lloc divendres a les set de la tarda. Cayetano Fernandez, militant antiracista a l'organització romaní Kale Amenge i investigador del Centre d'Estudis Socials de la Universitat de Coimbra, abordarà l'antigitanisme d'estat i l'autonomia política romaní. També parlarà de les tensions, els reptes i els desafiaments de l'antirracisme polític.

El programa continua dissabte a dos quarts de deu del matí amb la xerrada 'Discriminació estructural: Societat i lleis que oprimeixen'. En aquesta ocasió presentaran l'afrofeminista, activista i membre del consell de SOS Racisme, Susa Kalunge; i l'artista multidisciplinar Daniela Ortiz de Zeballos.

A dos quarts de dotze, la reportera de televisió, columnista i escriptora, Lucia Mbomío; i el periodista d'eldiario.es i activista contra el racisme, Moha Gerehou, exposaran les eines per combatre el discurs de l'odi des del periodisme i l'activisme.

El seminari d'hivern de la Unipau posarà punt final a dos quarts de dues del migdia amb un acte de clausura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.