El Síndic de Greuges de Catalunya va efectuar 191 actuacions a Sant Cugat el 2019

Del total d'actuacions, 84 eren queixes i 107, consultes


  • Comparteix:

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, i el president del Parlament, Roger Torrent / Foto: ACN

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, i el president del Parlament, Roger Torrent / Foto: ACN

El Síndic de Greuges de Catalunya va efectuar l'any passat a Sant Cugat 191 actuacions, de les quals 84 eren queixes i 107, consultes. Són dades extretes de l'informe que aquesta institució, personada en Rafael Ribó, ha presentat al Parlament de Catalunya i que indica que s'han registrat 1.928 actuacions a la comarca i 19.608 al conjunt del país. Així, les actuacions fetes a la ciutat representen un 9,9% de les fetes al Vallès Occidental.

Pel que fa al tipus de queixes i consultes, les referents a l'administració pública i als tributs representen un 38,2% de les totals, seguides de les referents a polítiques socials, que són el 30,9%. El 17,3% són referents a consum i les de seguretat ciutadana i justícia, cultura i llengua i altres completen el gruix de les queixes i consultes amb un 5,2%.

Emergència habitacional
El Síndic de Greuges ha detectat el 2019 un augment del nombre de situacions d'emergència en matèria d'habitatge així com un increment dels temps d'espera per a accedir a un pis social, des de la valoració favorable de la mesa d'emergència fins a l'assignació, que pot arribar fins a dos anys. Per Rafael Ribó, la manca d'un part d'habitatge públic és la principal causa d'aquesta situació i per això demana un pacte nacional per a l'habitatge que permeti donar resposta 'efectiva' a les més de 1.300 unitats de convivència que esperen accedir a recursos d'emergència. És una de les conclusions de l'informe anual del 2019.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.