La rua de comparses porta la disbauxa del Carnaval als carrers de Sant Cugat

El jurat tria 'El Ramat d'Ovelles del Gerbert d'Orlhac' i 'Super Punt' com les dues millors agrupacions


  • Comparteix:

La rua de comparses ha portat aquest dissabte la gresca i la disbauxa del Carnaval als carrers de Sant Cugat. Gairebé una vintena de comparses, entre les infantils i les d'adults, han desfilat des de la plaça del Coll fins a la plaça d'Octavià en una desfilada multitudinària que, com en els darrers anys, també ha tingut un vessant reivindicatiu. El jurat, per la seva banda, ha donat el primer premi en la categoria infantil a 'El Ramat d'Ovelles del Gerbert d'Orlhac', mentre que en la categoria d'adults s'ha imposat 'Super Punt'.

En la categoria infantil, l'escola La Mirada ha quedat tercera i en segona posició ha quedat 'La Vila dels Pinsgüins'. Pel que fa a les comparses adultes, 'Infinits somriures' ha guanyat el tercer premi, mentre que 'La gran subhasta' i 'El funeral de la T-10' han compartit la segona posició.

Les reivindicacions enguany han arribat a través de diferents comparses. Els membres de la comparsa de l'escola La Mirada, que encapçalaven la rua, anaven disfressats de paleta amb pancartes mostrant el seu descontentament amb la situació de falta d'espais i serveis que pateix el centre. Per altra banda, la comparsa 'Volem acollir' ha volgut mostrar el seu suport cap a les persones migrants.

Amb 'La vila dels Pinsgüins' i 'Maragall for Future', les comparses de les dues escoles han fet una crida a actuar davant la situació d'emergència climàtica que viu el planeta. Per últim, la comparsa 'Les criades', utilitzant de referència vestuari de 'El conte de la serventa', ha reivindicat la lluita feminista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.