La Xesca justifica l'okupació d'aquest diumenge: 'Prou a la falta d'espais autogestionats!'

Dijous s'ha convocat una manifestació per protestar per 'la falta d'espais autogestionats'


Temes relacionats

Concentració a la comissaria de Rubí en suport a les detingudes pel desallotjament a Sant Cugat (24/feb/20)

Els Mossos d'Esquadra desallotgen un pis okupat al centre de Sant Cugat (23/feb/20)


  • Comparteix:

El Casal de Joves La Xesca ha reivindicat l'intent d'okupació aquest diumenge d'un immoble al carrer Vallès. Expliquen que ha estat una acció que va en la línia de portar el projecte del casal arreu de la ciutat com a resposta a l'emergència habitacional i a la falta d'espais autogestionats. El col·lectiu també ha carregat contra l'actuació dels Mossos d'Esquadra, que van desallotjar l'edifici i van detenir dues persones acusades de delictes de resistència i danys, que ja es troben en llibertat. El col·lectiu jove critica que la policia hagi negat que es van produir càrregues i detencions; de fet, apunten que quatre persones van patir cops i contusions.

'Des del convenciment que la Xesca no són només les quatre parets, ahir vam alliberar un nou espai per donar continuïtat al projecte', ha explicat la membre del col·lectiu Mar Vidal. Tot plegat, tal com ha apuntat el també membre de La Xesca Francesc Dalmau, per 'donar resposta a l'emergència habitacional de Sant Cugat' i per garantir el dret a un habitatge digne.

L'organització juvenil, que té un edifici okupat a l'avinguda Cerdanyola, també ha lamentat pressions per part de l'Ajuntament i de la propietat de l'edifici per abandonar-lo. Unes pressions que, expliquen, s'han materialitzat a través de tres ordres de desallotjament, que encara no s'han materialitzat.

Les protestes en favor de l'okupació continuaran aquest dijous amb una manifestació a la tarda. Aquest dilluns al matí, a més, membres de La Xesca, Arran, Hora Bruixa, Batzac i Bloc han donat suport als detinguts amb una concentració a la comissaria dels Mossos a Rubí.


M. Vidal i F. Dalmau

Des del convenciment que la Xesca no són només les quatre parets, ahir vam alliberar un nou espai per donar continuïtat al projecte. / Volem donar resposta a l'emergència habitacional de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.