Un fotoperiodista santcugatenc, finalista del World Press Photo 2020

Ricard Garcia Vilanova ha estat nominat en la categoria de Temes d'Actualitat amb una fotografia sobre les manifestacions populars a l'Iraq


  • Comparteix:

La foto de García Vilanova va ser captada a l'Iraq, durant les protestes populars / Foto: Ricard García Vilanova - ACN

La foto de García Vilanova va ser captada a l'Iraq, durant les protestes populars / Foto: Ricard García Vilanova - ACN

El fotoperiodista santcugatenc Ricard García Vilanova ha estat nominat al World Press Photo 2020 en la categoria de Temes d'Actualitat. És candidat amb una fotografia sobre les manifestacions populars a l'Iraq conegudes com Tishreen Revolution i que van començar a la fi de 2019. Barcelona serà una de les primeres ciutats a acollir l'exposició dels guanyadors de l'edició, que s'anunciaran el 16 d'abril, entre ells la Millor Fotografia i el Millor Reportatge Gràfic de l'any i les produccions guanyadores del concurs de Narrativa Digital, que posa en valor els treballs multimèdia.

Especialitzat en zones de conflicte i crisis humanitàries, i amb més de 20 anys de carrera, Ricard García Vilanova va guanyar, al costat del periodista Karlos Zururuza, la 1a Beca Photographic Social Vision per al fotoperiodisme de recerca el 2016 amb el projecte Èxode. Vida i mort en la ruta líbia cap a Europa.

Les seves fotografies s'han publicat en prestigiosos mitjans com 'The New York Times', 'The Washington Post', 'The Wall Street Journal', 'Le Monde', 'Libération', 'The Guardian' o 'Die Welt', entre altres, i ha col·laborat amb organitzacions com Nacions Unides, i com a reporter ha treballat amb la CNN, BBC o Aljazeera, entre altres.

El prestigiós concurs de fotografia compta enguany amb la participació de 4.282 fotògrafs i 73.996 imatges d'arreu del món, entre els quals s'han nominat 44 professionals de 24 països. El Concurs de Narrativa Digital, estrenat l'any passat, ha comptat amb 287 produccions inscrites, de les quals han sortit 9 nominats de 8 països.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.