Sant Cugat vol recuperar l'esperit reivindicatiu d'un 8M amb una trentena d'activitats

Entitats i associacions se sumen al programa, que incorpora una jornada lúdica i sensibilitzadora el 14 de març


  • Comparteix:

Una desena d'entitats participen en el programa d'actes / Foto: Cugat Mèdia

Una desena d'entitats participen en el programa d'actes / Foto: Cugat Mèdia

Els actes del Dia de la Dona a Sant Cugat reivindicaran enguany la necessitat d'implicar tota la ciutadania en la lluita per la igualtat efectiva entre homes i dones. Ajuntament i entitats han organitzat una trentena d'activitats entre el 4 i el 25 de març que apel·len al conjunt de la ciutadania per eliminar les diferències econòmiques, socials i polítiques que la societat arrossega històricament. La principal novetat d'enguany, una jornada reivindicativa i lúdica el 14 de març amb esport, dansa, activitats infantils i concerts.

Al programa s'hi podran trobar activitats de tota mena, des de tallers fins a propostes esportives, però totes amb la lluita pels drets de les dones i la sensibilització com a teló de fons. Unes activitats que impliquen tant a associacions de dones, com Noestassola i les dones de la Creu d'en Blau, com a d'altres que se sumen a la reivindicació des dels seus àmbits, com l'Ateneu, el Club de Tennis Set Ball i Paidos Sant Cugat.

Tot plegat, per fer una crida a tota la societat a sumar-se a una lluita que no ha de ser 'només simbòlica', com ha explicat la tinenta d'alcaldia d'Igualtat, Núria Gibert, durant la presentació de les activitats que s'ha fet aquest dimecres a l'ajuntament. La seva organització ha estat possible gràcies a la participació de les següents entitats: Associació Noestasola, Dones de la Creu d’en Blau, ADE Vallès, Dones en Comú, Ateneu Santcugatenc, Paidos Sant Cugat, Europa Sense Murs, Associació laBanda, El Barri de les Arts i Club Esportiu Set Ball.

Dimecres 4
De 18.00h a 19.30h: Taller de defensa personal per a dones a càrrec d'Amanda Nevado. Organitza Noestassola i Coordinadora d'Entitats de Mira-sol. Casal de Mira-sol.
De 20.00h a 21.30h: Conferència 'Ser dona i sobreviure com a refugiada. Nadia Ghulam'. Organitza Paidos-Fundesplai. Casa de Cultura.

Dijous 5
19:00h: Taula rodona 'Les dones emprenen', conduïda per la vicepresidenta de l'Ateneu Montse Cusó. Amb Monika Blasco, presidenta d'ADE Vallès, Lourdes Marcet, advocada, i Carla Cervantes, ballarina i coreògrafa.

Divendres 6
19.00h: Xerrada col·loqui 'Eradicar la violència masclista: noves propostes, noves perspectives', amb Aina Balada, adovcada, i Marta Ribas, diputada al Parlament d'En Comú Podem. Organitza Dones en Comú Sant Cugat. Casa de Cultura.
20.30h: Sopar de les dones, pica-pica a càrrec del Mut Cafeta Gastronòmica i espectacle de dansa amb Tarab i Nataraja Dance. Organitza Noestassola. A la Casa de Cultura.

Dissabte 7
12.00h: Performance 'Sibina', de Laia Estruch. Organitza el departament de Cultura. Centre d'Art Maristany.
D'11.00h a 13.00h: Taller de sororitat femenina 'La clau per apoderar-nos juntes', a càrrec d'Eva Lafuente, jurista i coach. Activitat no mixta. Organitza Noestassola. Casal de Mira-sol.
11.00h: Itinerari 'Sant Cugat en femení, del món tradicional a l'actualitat', a càrrec de Paloma González i Clara Masriera, de la xarxa de Pastwomen de la UAB. Requereix inscripció prèvia. Organitza Museu de Sant Cugat. Museu del Monestir.
D'11.00 a 17.00h: Jornada del Grup de Dones de la Creu d'en Blau. Passi de fotos, masterclass de 'trapillo', reciclat de texans i elaboració de flors amb materials reutilitzats i dinar de germanor. Centre Cívic de les Planes.
18.00h: Visita guiada 'El claustre amb ulls de dona medieval', a càrrec de Jorge Rodríguez. Organitza Museus de Sant Cugat. Museu del Monestir.
21.00h: Teatre 'Eva contra Eva', de Pau Miró. Teatre-Auditori Sant Cugat.

Dimarts 10
19.00h: Pel·lícula 'La Xirgu', de Sílvia Quer i tertúlia amb Dolors Vilarasau i Miriam Porté. Organitza Museus de Sant Cugat. Cinemes Sant Cugat.
19.30h: Curtmetratges 'Espais laborals' i debat amb Cristina Sánchez Miret, dins la Mostra de Films de Dones. Organitza Servei d'Informació i Atenció a la Dona i Ateneu. Cinemes Sant Cugat.

Dijous 12
De 19.00h a 21:00h: Xerrada-Taller Dones i Salut 'Riscos laborals al treball de la llar'. Organitza Europa Sense Murs. Casa de Cultura.
20.00h: Concert a capella 'La Cambra de l'Ateneu: Tarta Relena'. Organitza Ateneu en col·laboració amb el Servei d'Informació i Atenció a la Dona. Ateneu Santcugatenc.

Divendres 13
18.00h: Inauguració de l'exposició 'Brainspiration', de Sarai Llamas. Ateneu Santcugatenc.

Divendres 14
De 10.45h a 11.05h: Performance col·lectiva 'La bandada'. Organitza La Banda / La Tacones. Plaça d'Octavià.
D'11.00h a 14.00h: Jornada reivindicativa, lúdica i sensibilitzadora pels drets de les dones. Organitza Servei d'Informació i Atenció a la Dona. Plaça d'Octavià.
De 16.30h a 18.30h: Torneig 'Juga al pàdel entre dones', lliga americana al SetBall. Organitza Set Ball Tennis.

Dimarts 17
19.00h: Conferència amb sessió d'escolta maridada. 'Mozart i la flauta, amor o odi?', amb Patricia de No. Organitza i acull Ateneu Santcugatenc.

Dissabte 21
11.00 i 12.15h: Espectacle familiar 'Flow a la cuina', amb Cris Arts. Organitza i acull Ateneu Santcugatenc.

Dimarts 24
Taller participatiu i xerrada 'L'Ateneu parla: Art i sororitat', amb Eva Lafuente. Organitza i acull Ateneu Santcugatenc.

Dimecres 25
Xerrada 'Les dones són les úniques responsables de la cura?', a càrrec de Teresa Torns. Organitza Taula d'entitats de malalties neurològiques i càncer. Xalet Negre.


Nuria Gibert

No és un dia només simbòlic, sinó que neix com un dia de reivindicació. Volem recordar que s'han fet moltes coses però en queden moltes per fer també.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.