Sant Cugat reafirma el seu suport al Poble Sahrauí

La regidora de Ciutadania, Gemma Aristoy, és des d'aquest mes presidenta de la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí


  • Comparteix:

La bandera de la República Àrab Sahrauí Democràtica oneja aquest dijous davant de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cedida

La bandera de la República Àrab Sahrauí Democràtica oneja aquest dijous davant de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cedida

Sant Cugat, amb la regidora de Ciutadania, Gemma Aristoy, al capdavant, presideix des d'aquest mes i per primera vegada la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS), entitat a la qual s'hi va adherir al gener amb la unanimitat del ple municipal. Aquest dijous, de fet, oneja davant de l'Ajuntament la bandera del Sàhara Occidental coincidint amb el 44è aniversari de la proclamació oficial de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD).

La CCASPS es va fundar el 1996 amb l'objectiu de col·laborar amb el poble sahrauí per a la recuperació de la seva llibertat i en la cooperació i solidaritat amb els refugiats. Un dels principals objectius d'Aristoy com a presidenta a la coordinadora és fer efectiu el Pla Estratègic de Cooperació amb el Sàhara Occidental, que es va aprovar l'any passat, i que es basa en tres grans eixos: la sensibilització i l'alerta sobre la situació del Poble Sahrauí, la cooperació pel desenvolupament i l'ajuda humanitària i la coordinació entre institucions.

La intenció és, després de l'anàlisi i la diagnosi de la situació, definir línies d'actuacions per a què els 65 ajuntaments catalans que formen part d'aquesta coordinadora les duguin a terme, no només en la vessant assistencialista. Fer més 'eficient', en definitiva, l'ajuda i la crítica a la situació d'aquest poble que, ha assegurat la regidora, 'està patint una vulneració important dels drets humans'.

Sant Cugat ja ha mostrat en diverses ocasions i des de fa dues dècades el seu suport al poble sahrauí amb mocions i declaracions institucionals i amb l'acollida d'infants amb el programa 'Vacances en pau'.


Gemma Aristoy

Sant Cugat ja fa anys que treballa amb el Poble Sahrauí, de la mà de l'entitat SCAPS, que desenvolupa activitats assistencialistes però també d'acompanyament. Era una manera de visibilitzar un poble que està patint una vulneració dels drets humans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.