El Banc de Sang d'Animals busca donants i donar-se a conèixer més a Catalunya

La plataforma pretén ser l'enllaç de referència entre els animals donants i els animals que requereixin transfusions en les clíniques veterinaries


  • Comparteix:

El Banc de Sang d'Animals augmenta la seva xarxa de col·laboracions amb la protectora santcugatenca El Cau Amic / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

El Banc de Sang d'Animals augmenta la seva xarxa de col·laboracions amb la protectora santcugatenca El Cau Amic / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

El Banc de Sang d'Animals (BSA) busca donants per servir hospitals i clíniques veterinàries per aquells animals que requereixin transfusions de sang. La plataforma busca ser l'enllaç entre els animals i els pacients crítics que necessitin tenir accés al material extret de les donacions: glòbuls vermells, plasma i/o plaquetes. La protectora El Cau Amic, col·laboradors habituals del magazín, ja ha començat a col·laborar amb el BSA i així ho han explicat a la secció 'Gat i gos'.

ESCOLTA-HO

Per sorprenent que pugui semblar, el Banc de Sang d'Animals funciona pràcticament de la mateixa manera que el d'éssers humans. L'origen del Banc de Sang es remunta fa vuit anys a Portugal però la plataforma existeix a Espanya des de fa tres anys. A Catalunya, el laboratori es troba a la zona hermètica de Sabadell. 'El fet que hi hagi un banc de sang i que, per tant, hi hagi un estucatge i amb una durabilitat fa que les clíniques puguin tenir sang amb més previsió i saber que tot donant està controlat sanitàriament', ha explicat el veterinari del BSA Narcís Danti.

El perfil d'un animal donant és un gat a partir de tres quilos o un gos a partir de 25 i des del primer any de vida fins als deu. La filosofia a seguir és la de no forçar cap animal i no sedar-los. L'objectiu és que els donants estiguin tranquils, sense cap estímul que els pugui estressar de tal manera que vulguin ser donants més d'una vegada, com les persones. El veterinari ha assegurat que el procés és molt senzill, dura cinc minuts i no es maregen.


Narcis Danti veterin

El fet que hi hag un banc de sang i que, per tant, hi hagi un estocatge i amb una durabilitat, fa que les clíniques en puguin tenir amb previsió



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.