'Música per a la solidaritat' recapta 9.000 euros per ajudar joves amb Parkinson

La 13a edició del concert benèfic anual del Club Rotary ha comptat amb Los Aurora i l'Orquestra Simfònica Fusió


  • Comparteix:

El 13è concert benèfic 'Música per a la solidaritat' que organitza Club Rotary ha recaptat 9.000 euros en benefici a l'Associació Catalana de Parkinson (ACAP) de Sant Cugat. En concret, la delegació local de l'ACAP destinarà els diners a impulsar teràpies per a joves que pateixen aquesta malaltia. La cita d'aquest dijous al Teatre-Auditori ha fusionat el flamenc i el jazz del cantaor santcugatenc Pere Martínez i el seu grup Los Aurora, la música clàssica i la dansa de l'escola Fusió. La xifra recaptada encara pot créixer, ja que, fins al 31 de maig, es poden fer aportacions a Fila Zero.

Unes 450 persones han gaudit aquest dijous del concert benèfic anual del Club Rotary que ha engegat amb l'actuació de l'Orquestra Simfònica Fusió. La versió simfònica flamenca ha arribat quan Los Aurora s'han sumat als músics de Fusió per interpretar una peça conjunta. L'espectacle també ha comptat amb l'actuació d'una ballarina de ballet i un ballarí de flamenc.

La presidenta del Club Rotary de Sant Cugat, Montse Moral, ha agraït la implicació de la ciutadania i ha remarcat que el beneficiari, l'ACAP de Sant Cugat, és una entitat 'propera i que treballa bé'. A més, Moral ha posat en valor el programa d'acció que tenen per als socis més joves que ja pateixen Parkinson i, des del Rotary, han volgut col·laborar per fer possible aquest projecte.

L'Associació Catalana per al Parkinson de Sant Cugat treballa des de fa 17 anys per acompanyar els pacients de la malaltia i també les seves famílies. Els diners recaptats els volen destinar a ampliar projectes i teràpies relacionades amb els joves que pateixen aquesta malaltia que, tot i que són menys habituals, també n'hi ha. La presidenta de l'Associació Catalana de Parkinson de Sant Cugat, Mercè Buscallà, ha remarcat que els joves amb Parkinson són els que 'necessiten més suport' i per això, volen dedicar aquesta recaptació als 'parkinsonians joves' de l'entitat posant en marxa teràpies per a ells.

De la recaptació final, el 90% es destinarà a l'Associació Catalana per al Parkinson de Sant Cugat i el 10% restant a altres projectes del Club Rotary. En les dotze edicions de la iniciativa, l'entitat assegura que ha recaptat uns 104.000 euros dels quals se n'han beneficiat diverses associacions de la ciutat.

Entre els assistents, l'alcaldessa, Mireia Ingla, i diversos representants polítics de Sant Cugat i de Valldoreix. Ingla ha transmès un missatge de suport a l'Associació Catalana per al Parkinson de Sant Cugat i a totes les persones a qui 'colpeix' aquesta malaltia a tot el món i, també, al municipi. Per a l'alcaldessa ha estat un 'orgull' poder assistir a la 13a edició del concert benèfic del Club Rotary.




Montse Moral

És una entitat que treballa aquí amb la gent d'aquí, és molt propera i treballa bé. A més, tenen un projecte nou per a socis joves afectats de la malaltia del Parkinson. Necessiten engegar un programa específic per a ells.

Mercè Buscallà

La gent ho associa a gent gran però també hi ha joves que tenen Parkinson. Aquests necessiten molt més suport que els altres, perquè tenen afegides unes problemàtiques que els que ja som grans no ho tenim. Ho volem dedicar als 'parkinsonians' joves.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.