Prop d'un centenar de joves es manifesten contra la manca d'espais i els preus dels lloguers

La manifestació ha estat una resposta al desallotjament d'un immoble okupat al barri del Monestir


  • Comparteix:

El desallotjament d'un immoble okupat diumenge al carrer Vallès, al barri del Monestir, encara cueja. Prop d'un centenar de persones ha sortit aquest dijous als carrers de Sant Cugat per reivindicar l'okupació de l'edifici i per protestar per 'la mancança crònica i injusta d'espais' per al jovent, però també contra els preus dels lloguers, que, lamenten, obliguen molts veïns a abandonar la ciutat. A la manifestació també s'han sentit proclames criticant l'actuació policial diumenge passat.

La marxa ha arrencat a la plaça d'Octavià i ha recorregut el centre fins arribar a Quatre Cantons. Allà han tallat l'avinguda de Rius i Taulet, on persones encaputxades han enganxat cartells, amb proclames contra l'especulació immobiliària i a favor de l'okupació, als vidres de les oficines d'entitats bancàries que hi ha en aquesta via. El tall ha durat uns deu minuts i, després, els manifestants han tornat a Octavià i, des d'allà, han posat fi a la marxa a la plaça de l'U d'Octubre.

Els manifestants han posat en valor la tasca de La Xesca, però també dels responsables de l'okupació del carrer Escaletes i de col·lectius com la PAH o el Sindicat de Llogateres.

A la marxa també hi han participat els regidors de la CUP-PC Marco Simarro i Lourdes Llorente i el portaveu d'ERC-MES a la junta de veïns de Valldoreix, Lluc Cahís.


Manifest

L'okupació va ser la resposta a una mancança crònica i injusta d'espai. I diem espai en un sentit ampli: ja fa anys que els joves de Sant Cugat no tenim llocs on teixir xarxes i hi ha persones que poden afrontar els lloguers que els exigeixen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.