El bus compartit, una forma 'més fàcil, sostenible i econòmica' d'arribar a la feina

L'empresa BusUp ha consolidat dues rutes que traslladen els treballadors de Barcelona a tres companyies de Can Sant Joan


  • Comparteix:

L'emergència climàtica obliga a buscar alternatives de transport sostenible per al dia a dia i cada vegada més empreses aposten per facilitar la mobilitat dels seus treballadors. Amb aquests supòsits neix BusUp, una empresa de bus compartit que ja fa gairebé un any que dona servei a Sant Cugat. En concret, transporta una trentena de treballadors cada dia de Barcelona a tres empreses situades al parc empresarial de Can Sant Joan: Grifols, Roche i DXC Technology.

A Sant Cugat de moment hi ha dues rutes tant d'anada com de tornada fins a Can Sant Joan, una que va per la C-16 i l'altra per la C-58. A través de la web i d'una aplicació, l'usuari pot triar quina és la ruta que li va millor i, fins i tot, proposar-ne de noves. També es pot seguir la ubicació del bus en directe i hi ha tarifa diària, setmanal i mensual. Dos dels usuaris d'aquest servei, el Sebastián Vittone i la Cristina Escapà, expliquen que els ha facilitat molt la mobilitat. A més, suposa un estalvi de temps, diners i emissions contaminants en un context d'emergència climàtica.

Des de la seva arrencada a Sant Cugat, el servei ja compta amb 250 treballadors registrats i ha evitat més de 3.000 viatges en vehicle privat, el que equival a l'emissió de cinc tones de CO2 a l'atmosfera. El business development de BusUp, Pol Pau, ha explicat a Cugat Mèdia que la intenció de l'empresa és créixer, tant a Sant Cugat amb més empreses adherides, com en l'àmbit internacional.

BusUp, que darrerament ha fet el salt al País Basc i a Madrid, dona servei a Lisboa, Sao Paulo, Porto Alegre i altres ciutats a l'àrea metropolitana de Barcelona, a més de Sant Cugat. Després de facturar 1,8 milions d'euros el 2019, l'empresa ara es prepara per créixer aquest any i tenir presència a Mèxic i als Estats Units.




Pol Pau

Van veure quina era la necessitat del transport col·lectiu i van voler fer alguna cosa per revolucionar-ho. Van crear BusUp amb l'objectiu que empreses amb les mateixes necessitats de transport puguin compartir rutes. La idea és que se sumin més empreses de Sant Cugat per utilitzar aquest servei com a alternativa al cotxe.

Sebastián Vittone i Cristina Escapà

La comoditat és fonamental, t'estalvies el transport públic. A més es redueix la petjada ecològica. / A mi m'ha canviat la vida completament. No tinc cotxe i agafava el transport públic. Trigava una hora i quart en el millor dels casos i ara en 25 minuts estic a casa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.