Òmnium Cultural presenta 'Una finestra al món', un llibre de fotografies dels actes a les presons de Lledoners, Mas d'Enric i Puig de les Basses

La iniciativa ha estat impulsada pels tres fotògrafs bagencs Ramon Creus, Jordi Preñanosa i Miquel Vilalta


  • Comparteix:

Maribel Sabaté, mare d'Anna Gabriel; el fotògraf Ramon Creus; i Jaume Angerri, president d'Òmnium Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Maribel Sabaté, mare d'Anna Gabriel; el fotògraf Ramon Creus; i Jaume Angerri, president d'Òmnium Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Òmnium Cultural Sant Cugat ha presentat aquest dijous el llibre 'Una finestra al món', un recull de centenars de fotografies dels actes de suport organitzats davant Lledoners, Mas d'Enric i Puig de les Basses, on hi ha empresonats els polítics i líders independentistes. El llibre neix a partir de la iniciativa dels tres fotògrafs bagencs Ramon Creus, Jordi Preñanosa i Miquel Vilalta, que es va conèixer durant les mobilitzacions a l'exterior de les presons. La selecció de les fotografies comprèn el període entre el 4 de juliol de 2018 fins al trasllat a Madrid pel judici al Tribunal Suprem l'1 de febrer de 2019.

L'obra il·lustra actes com les trobades geganteres, les actuacions de colles de diables i d'entitats sardanistes, així com les del col·lectiu 'Música per la llibertat', entre d'altres. A més, a la contraportada del llibre, hi ha un codi QR per veure vídeos dels diferents actes. L'obra la completen escrits que els presos han enviat als autors amb reflexions des de la presó i ressenyes dels polítics exiliats.

La portada del llibre / Foto: Cugat Mèdia
La portada del llibre / Foto: Cugat Mèdia


La presentació ha comptat amb la presència d'un dels autors del llibre, Ramon Creus, i de la mare d'Anna Gabriel, Maribel Sabaté, així com del president d'Òmnium Cultural Sant Cugat, Jaume Angerri. Creus ha explicat que la idea del llibre va néixer després que els presos independentistes marxessin a Madrid per afrontar el judici i ell, juntament amb dos fotògrafs més, es trobessin amb la necessitat de recopilar les imatges de totes les mobilitzacions que s'havien realitzat a les presons.

L'edició ha estat finançada a través d'un micromecenatge amb el qual les persones que hi han volgut col·laborar han aportat 20 euros i han rebut un val per poder retirar-lo dels punts de distribució. Els beneficis de la venda del llibre, que sortirà per Sant Jordi, aniran destinats a l'Associació Catalana pels Drets Civils, una entitat creada pels familiars dels presos i exiliats independentistes.


Ramon Creus

Vam dir que tot el que havia passat havia de quedar registrat. Com a fotògrafs ens vam ajuntar i vam formar una amistat i vam decidir tirar endavant el llibre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.