Així va escalfar Sant Cugat els motors per al Dia de la Dona

Teatre, exposicions i activitats familiars han estat només algunes de les propostes prèvies al 8M


Temes relacionats

El 8-M arriba a Sant Cugat amb el protagonisme de les mobilitzacions per la vaga feminista ( 7/mar/20)

Serveis mínims per la vaga general del 8-M ( 7/mar/20)


  • Comparteix:

Sant Cugat es mobilitza amb motiu del Dia Internacional de la Dona i, per escalfar motors, la ciutat s'ha omplert d'activitats de tota mena però amb un fet en comú: les dones com a protagonistes. Teatre, xerrades, exposicions i activitats familiar, entre d'altres, en clau femenina han omplert l'agenda d'aquest divendres i dissabte al municipi.

Xerrada
La diputada al Parlament de Catalunya pel Grup Catalunya en Comú Podem, Marta Ribas, i l'advocada, Aina Balada, han visitat aquest divendres la ciutat per participar d'una xerrada-col·loqui organitzada per Dones en Comú Sant Cugat. Les convidades han presentat la proposta de la modificació de la Llei 5/2008 del dret de les dones a erradicar la violència masclista.

Ribas s'ha centrat en explicar aquestes modificacions des del punt de vista legislatiu, mentre que Balada, advocada especialista en violència masclista, ha parlat de com viuen les dones aquesta llei quan se'ls hi aplica.

Teatre
La companyia Oh, Vàries! ha ofert aquest divendres la lectura dramatitzada de 'Dones 3.0'. Des de l'humor, les actrius han criticat el rol que s'ha donat a la dona durant molts anys i han reivindicat la necessitat de la lluita feminista. Aquest acte formava part del programa de la 'Setmana de lluita pel 8M' organitzat pel Comitè de Vaga Feminista.

3r Sopar de les dones
Més d'una trentena de persones ha gaudir aquest divendres de la tercera edició del 'Sopar de les dones' que organitza l'Associació Noestasola. La cita, que ha tingut lloc a la Casa de Cultura, ha estat amenitzada amb les danses de les associacions Tarab i Nataraja Dance.

Exposicions
El Museu del Còmic ha inaugurat aquest dissabte l'exposició 'Amb veu pròpia: Dones cos a cos' comissariada per la Marika Vila. La mostra reflexiona sobre la diversitat de cossos de les dones, els prejudicis de la societat i amb una crítica sobre els estereotips imposats del cos perfecte.

D'altra banda, el Museu del Monestir ha organitzat l'exposició itinerant 'Sant Cugat en femení, del món tradicional a l'actualitat'. Les membres de la xarxa de Pastwomen de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Paloma Gonzàlez i Clara Masriera, han preparat un recorregut per diversos indrets de la ciutat per recordar el paper de la dona treballadora a Sant Cugat, des de segles enrere fins a l'actualitat.

Activitats del Comitè de Vaga Feminista de Sant Cugat
El Comitè de Vaga Feminista de Sant Cugat ha preparat, aquest diumenge, una matinal d'activitats pensades, principalment, per al públic familiar. Al punt de les dotze hi ha hagut un vermut a càrrec del col·lectiu feminista '8MilMotius'. Així, el comitè posava punt final a les activitats de la 'Setmana de lluita pel 8M' prèvies a la celebració i la vaga del Dia de la Dona.

El vermut també ha servit per recaptar diners per col·laborar amb les set membres santcugatenques del col·lectiu estan en un el procés judicial després de ser denunciades pel tall de les vies a Sant Cugat durant la vaga feminista del 8 de març del 2018.




Maria

Volem que aquests actes aglutinin a més perfils de la població. Hem vist moltes dones joves.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.