El Comitè de Vaga Feminista de Sant Cugat pateix assetjament masclista per Instagram

El col·lectiu feminista va començar a rebre missatges després de les pintades al voltant dels centres educatius La Farga i Viaró dimecres passat


  • Comparteix:

Adventícies ha compartit alguns dels missatges / Foto: Adventícies

Adventícies ha compartit alguns dels missatges / Foto: Adventícies

'A netejar', 'feu-me el sopar' i 'depileu-vos l'aixella' són només alguns dels més de 650 comentaris masclistes que ha rebut el Comitè de Vaga Feminista de Sant Cugat a través d'Instagram. El col·lectiu feminista ha rebut aquests missatges a les publicacions del seu compte després que apareguessin pintades i una pancarta als voltants dels centres educatius La Farga i el Viaró aquest dimecres. En un comunicat, el comitè rebutja aquests comentaris que 'reforcen' la seva opinió que aquestes escoles 'són fàbriques de masclisme'.

Dimecres passat, les escoles concertades La Farga i Viaró van despertar amb pintades amb proclames com 'Farga masclista' i 'Opus Dei, no sou benvinguts'. Al Viaró va aparèixer una pancarta en què es llegia 'Viaró masclista, classista i segregador'.

Tot i que en no es van adjudicar les accions, el Comitè de Vaga Feminista de Sant Cugat va publicar al seu perfil d'Instagram fotografies dels missatges per protestar contra el model educatiu d'aquests centres que 'segreguen per gènere' i que defineixen com a escoles 'elitistes'. La publicació va rebre tantes denúncies d'usuaris particulars que Instagram la va esborrar. Tot i això, el perfil d'Adventícies ha fet públics alguns dels comentaris, així com el comunicat en què critiquen aquestes accions. El col·lectiu assegura que des d'aleshores s'han publicat 'més de 650 comentaris masclistes amb amenaces de tota mena cap a les dones' del comitè.

En declaracions a mitjans de comunicació, asseguren que la tasca del Comitè de Vaga Feminista de Sant Cugat, a través d'espais feministes, és 'incomodar' i posar sobre la taula qüestions socials que 'molesten, no agraden i ataquen els privilegis'. Com també es llegeix en el document, la resposta a les seves accions és 'positiva' perquè han aconseguit que 'se'n parli'. D'altra banda, però, critiquen els comentaris 'masclistes i feixistes' que han rebut i recorden que 'les bromes que discriminen mai seran bromes'. Davant aquesta situació, el col·lectiu feminista reclama una educació en què 'es visibilitzi el paper de les dones en la història' per 'trencar els rols masclistes dins l'aula' i ensenyar que 'cuidar i netejar' no són coses 'atribuïdes a les dones'.

Adventícies ha recollit alguns dels centenars de missatges que ha rebut el comitè
Ver esta publicación en Instagram

Per una educació feminista que visibilitzi la participació de les dones en la ciència, la història o l'art perquè tenim referents però no entren als temaris del curs ni llibres oficials! Treballem per erradicar l'educació patriarcal que encara avui dia es pot viure a les aules. . Aprofitem per explicar que aquesta setmana s'han rebut més de 650 comentaris masclistes amb amenaces de tot tipus cap a les dones de @vagafemstc arran que es van penjar 2 pancartes denunciant el model educatiu de les escoles #LaFarga i #Viaró que segreguen per gènere i perpetuen el masclisme i classisme de la societat. Aquests comentaris no han fet més que reafirmar la lluita feminista i la necessitat d'una educació laica i inclusiva. #cappasenrere #santcugat #8m

Una publicación compartida de Adventícies (@adventicies) el




Maria

El que fem des del Comitè, des que fem espais feministes, és incomodar i posar sobre la taula qüestions socials que molesten i que no agraden i que ataquen els privilegis. Si aquesta ha estat la resposta, d'una banda, ho trobem positiu perquè se n'està parlant però, d'altra banda, denunciem els comentaris masclistes i feixistes que se'ns han dit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.