Arrenquen les obres per instal·lar els nous mòduls de La Mirada

L'AV Volpelleres diu estar 'sorpresa' perquè el consistori no els ha informat de l'inici dels treballs


  • Comparteix:

Les obres per adequar els terrenys dels nous mòduls de La Mirada ja han començat / Foto: Cedida

Les obres per adequar els terrenys dels nous mòduls de La Mirada ja han començat / Foto: Cedida

Ja han arrencat els treballs per ubicar a l'esplanada de davant de L'Olivera els mòduls nous de l'escola La Mirada, amb la retirada dels arbres on se situaran. La instal·lació de les aules noves , prevista per a l'estiu, obligarà a traslladar la zona d'esbarjo i el parc infantil del parc de la Guineu, que estaran temporalment fora de servei. Fonts municipals expliquen que el transplantament d'arbres s'ha hagut de fer ara, ja que és un tipus d'actuació que s'ha de fer abans de l'arribada del bon temps. Els mòduls nous han de donar resposta al creixement de l'escola fins a comptar amb l'edifici definitiu, previst per al curs 2023-2024 després d'haver-se endarrerit la construcció.

Així, La Mirada creixerà a partir del curs vinent en dos espais separats, ja que l'actual no pot absorbir la incorporació de nous alumnes. Actualment, La Mirada compta amb 250 alumnes i, fins a tenir l'edifici definitiu al costat de l'institut Leonardo da Vinci, el centre creixerà en 75 nous alumnes per curs. Això significa que abans de comptar amb les instal·lacions definitives s'haurà de donar espai en mòduls a gairebé 500 alumnes.

El nou emplaçament, que s'ha començat a arranjar, obliga a fer canvis al parc del barri, una decisió a la qual l'Associació de Veïns de Volpelleres s'oposa. El president de l'entitat, Alberto Valcarce, ha dit que estan 'sorpresos' per l'inici dels treballs, sobretot perquè recentment han tingut una reunió amb el consistori relativa al futur del parc de la Guineu i no se'ls va informar. A més, lamenten que la instància que van presentar per proposar nous emplaçaments per als mòduls no ha tingut resposta. Originalment l'associació va presentar una instància, però la van retirar per una errada. Després van presentar-ne una versió corregida, que encara no ha rebut resposta.

Per la seva banda, però, l'Ajuntament es va comprometre a traslladar la zona d'esbarjo i el parc infantil on s'ubicaran els mòduls de l'escola La Mirada a una zona verda situada a 50 metres i a adequar l'espai amb una pista esportiva, mobiliari urbà i una millora de l'enjardinament.

El nou edifici
Imatge del projecte del futur edifici de La Mirada / Foto: Ajuntament de Sant Cugat
Imatge del projecte del futur edifici de La Mirada / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El ple municipal va donar llum verda dijous passat a la modificació del PGM necessària per tirar endavant el nou edifici de l'escola La Mirada, que se situarà al barri de Volpelleres i que està previst que estigui enllestit entre finals del 2022 i el setembre del 2023. L'Ajuntament va haver de modificar el planejament i el projecte executiu de construcció perquè la primera ubicació quedava dins de la franja de seguretat de la via del tren de Renfe i no complia amb els requeriments de Protecció Civil.

Amb el canvi d'emplaçament, l'Associació de Veïns de Volpelleres confia que la pastilla on originalment s'havia d'ubicar l'edifici recuperi el verd. L'entitat proposa una plantada d'arbres per compensar la pèrdua de bosc que suposarà la nova edificació.




Alberto Valcarce

Ens ha sorprès perquè estem en converses amb l'Ajuntament per parlar de la millora del parc de la Guineu. I alguna cosa té a veure, perquè es troba a tocar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.