La prevenció s'imposa a Sant Cugat contra el coronavirus

Els centres educatius i sanitaris segueixen les indicacions per evitar afectacions


Temes relacionats

És fals que Educació hagi suspès les classes a partir d'aquest dimecres (10/mar/20)

20 rumors que no t'has de creure sobre el coronavirus (26/feb/20)

La prevenció, clau per frenar el coronavirus (25/feb/20)


  • Comparteix:

Imatge de cartells amb recomanacions / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de cartells amb recomanacions / Foto: Cugat Mèdia

Les afectacions derivades del nou coronavirus es limiten, de moment, a la prevenció. Escoles, universitats, residències i centres sanitaris estan aplicant les indicacions del govern per fer front a possibles contagis pel SARS-Cov-2, sense que això afecti l'activitat general. Així, es mantenen les classes a centres educatius, els equipaments municipals romanen oberts i s'han restringit algunes activitats com viatges d'empreses i visites a residències de la gent gran, sempre en aplicació de les directrius i recomanacions de les autoritats sanitàries. En una entrevista a Catalunya Ràdio, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que el govern està preparat per aplicar mesures més estrictes si calgués, ja que s'espera en els propers dies un repunt de casos.

Salut admet que els pròxims dies hi haurà un repunt de casos de coronavirus però que, de moment, la situació a Catalunya està sota control i no cal aplicar mesures com el tancament d'escoles, com s'ha fet a Madrid i a Vitòria.

Mesures implantades fins ara
  • Centres educatius. A les escoles i les universitats de Sant Cugat es mantenen les classes. De moment, només en alguns casos s'han suspès algunes activitats seguint les recomanacions per a la contenció de l'epidèmia, tot i que el govern demana que s'aturin les activitats fora de les escoles on hi participi més d'un centre. És el cas d'algunes excursions, viatges i de les pràctiques de formació professional en centres sanitaris. Les jornades de portes obertes es mantenen.
  • Residències de gent gran. Les persones que viuen en centres residencials es troben en situació de vulnerabilitat davant la infecció de la Covid-19. Per això, des de la conselleria de Salut es recomana regular les visites dels familiars, suspendre les activitats de grups de l'exterior i les excursions, entre d'altres.
  • Equipaments municipals. De moment, l'Ajuntament manté obert tots els equipaments municipals, així com les activitats programades.
  • Empreses. Les empreses també estan prenent mesures de prevenció, especialment pel que fa als viatges a zones de risc i la presència a congressos. Moltes d'elles han optat pel teletreball.
  • Consell Comarcal del Vallès Occidental. L'ens supramunicipal ha limitat les reunions i actes públics pel coronavirus.


  • En tots els casos, s'estan traslladant a treballadors i usuaris les recomanacions facilitades per la conselleria de Salut:
    - Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
    - Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d'afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
    - Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d'infecció respiratòria aguda.
    - Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d'un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
    - Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.
    - No s'han de prendre precaucions especials amb els animals a l'Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

    En cas de dubte, la conselleria de Salut ha activat un espai amb tota la informació, a més del telèfon 061. Així mateix, el sistema de salut de Catalunya ha elaborat un test ràpid per conèixer si es compleixen els criteris d'infecció per coronavirus, i si cal trucar o no al 061.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.