El Govern demana aturar les activitats fora de les escoles on hi participi més d'un centre pel coronavirus

També s'han paralitzat les pràctiques d'estudiants en hospitals i centres de salut


Temes relacionats

La prevenció s'imposa a Sant Cugat contra el coronavirus (10/mar/20)

És fals que Educació hagi suspès les classes a partir d'aquest dimecres (10/mar/20)


  • Comparteix:

La Generalitat està prenent les mesures pertinents per frenar el coronavirus / Foto: Cugat Mèdia

La Generalitat està prenent les mesures pertinents per frenar el coronavirus / Foto: Cugat Mèdia

El Govern ha demanat aturar les activitats fora de les escoles en què hi participi més d'un centre pel coronavirus. Aquesta és una de les mesures que el titular d'Educació ha traslladat al consell executiu d'aquest dimarts, on també s'ha donat compte que des de dilluns s'han paralitzat les pràctiques que estudiants de Formació Professional fan en hospitals. Aquesta recomanació també s'ha estès a les universitats que fan pràctiques a centres de salut. Les jornades de portes obertes, però, es mantenen.

L'executiu ha analitzat la situació generada pel coronavirus a Catalunya i, més enllà de les recomanacions en matèria de Salut, no veu necessari prendre més mesures perquè encara es poden 'controlar' els contactes dels infectats i la seva 'traçabilitat'.

Un cop acabat el consell executiu, on els consellers han repassat els efectes del coronavirus als seus departaments, el Govern s'ha reunit amb el comitè d'emergència per fer seguiment de la gestió. L'executiu considera una prioritat protegir el personal sanitari per a tenir el màxim d'efectius possibles i això significa la no participació en congressos, viatges o cursos de formació.

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha fet notar que la situació ara a Catalunya és molt diferent que la que es viu a Madrid, on hi ha 600 casos positius per la covid-19, mentre que a Catalunya n'hi ha 101 de confirmats. Per tot plegat remarca que a hores d'ara no cal prendre més mesures.

Finalment, el Govern analitza la realitat en què es troba 'en cada moment' i que s'aborden aquelles situacions que podrien fer preveure cert 'descontrol', com esdeveniment massius amb gent vinguda d'arreu. És en aquesta línia en què es prenen mesures, de forma bilateral entre l'executiu i els organitzadors, de celebrar el Barça-Nàpols de la setmana que ve a porta tancada o ajornar la Marató de Barcelona. A més, Educació ja ha anunciat que no participarà al Saló de l'Ensenyament, que tindrà lloc entre el 18 i el 22 de març.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.