Els CAP ajornaran proves no urgents i els hospitals revisen les operacions per prioritzar l'atenció al coronavirus

Salut no descarta que professionals sanitaris jubilats tornin a exercir per fer front als aïllaments del col·lectiu


  • Comparteix:

Entrada al CAP la Mina, el més cèntric de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Entrada al CAP la Mina, el més cèntric de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El Servei Català de la Salut ha demanat als centres d'atenció primària que reagendin proves i visites rutinàries que no siguin urgents i que es puguin ajornar, sobretot les que tenen un major risc de contagi, com per exemple les espirometries, davant de la pandèmia de coronavirus. Alguns hospitals estan revisant l'agenda d'operacions per fer 'reajustos necessaris' de cirurgies no urgents si així ho consideren. Ho ha explicat la directora de l'Àrea Sanitària del CatSalut, Xènia Acebes, que no ha descartat que sanitaris jubilats tornin a exercir en cas que fos necessari per l'aïllament preventiu d'aquests professionals després d'haver estat en contacte amb pacients amb la malaltia.

Acebes ha explicat que estan preparant el sistema per gestionar la situació del coronavirus 'en clau de sistema' de la xarxa d'hospitals de gestió pública i concertada, tot i que també podrien comptar amb la col·laboració dels privats. 'Contemplem tots els escenaris', ha resolt Acebes.

L'objectiu és que el sistema sanitari estigui 'preparat' i 'pugui absorbir' l'atenció al coronavirus de cara a l'augment de casos previst i les urgències d'altres àmbits, ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, també aquest dimecres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.