Sant Cugat comença a 'baixar el ritme' malgrat la 'complexitat' de la crisi del coronavirus

El govern demana 'responsabilitat i sentit comú' a la ciutadania i 'solidaritat comunitària' per protegir els col·lectius més vulnerables


  • Comparteix:

Sant Cugat ha de baixar el ritme. L'Ajuntament apel·la a 'la responsabilitat i al sentit comú' davant la crisi pel coronavirus i també a la 'solidaritat comunitària', per protegir els col·lectius més vulnerables: infants, adolescents, persones amb alguna malaltia o dependents i gent gran. I també llancen un missatge de tranquil·litat malgrat la complexitat de la situació, perquè la ciutat, assegura el consistori, està preparada per assumir aquest repte d'escala global.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha qualificat la situació d''excepcional i complexa' i també ha avisat que 'tot va molt ràpid' i, en les properes hores 'les restriccions es poden ampliar'. L'Ajuntament seguirà en tot moment les directrius tant de la Generalitat com del govern de l'Estat pel que fa a mesures i recomanacions per a la contenció de la pandèmia. Ingla, a més, ha demanat responsabilitat a la ciutadania perquè la rutina 'es veurà trasbalsada' i això 's'ha d'assumir'.

L'Ajuntament ha habilitat la sala de plens per fer la roda de premsa
L'Ajuntament ha habilitat la sala de plens per fer la roda de premsa


Pel que fa a accions concretes, l'Ajuntament ha aplicat un 'pla de contingència' per a treballadors i treballadores municipals. Totes aquelles que patien qualsevol patologia i les que tenen fills menors o persones grans a càrrec, se'ls ha facilitat el teletreball. Això sí, els serveis 'essencials' es garantiran. Principalment pel que fa a l'àrea de Drets Socials, s'atendrà en tot moment els col·lectius més vulnerables, tot i que s'està 'redefinint l'estructura d'atenció'. La intenció és limitar la part presencial i que sigui, en la mesura del possible, telefònica i telemàtica.

El govern ha anul·lat, a més tota l'agenda institucional. El ple ordinari d'aquest dilluns se celebrarà amb limitació d'aforament, si no hi ha canvis d'última hora, tot i que s'anul·la l'audiència pública. Els equipaments municipals també seguiran, la majoria, tancats, i només estaran oberts els que puguin prestar serveis bàsics socials. Ingla, a més, ha fet una crida a no fer missatges alarmistes i, principalment, a reprovar missatges falsos. En aquest sentit, l'Ajuntament ja ha denunciat la situació amb què s'ha trobat aquesta setmana, que 'considera molt greu'.

Tot això en el primer dia de tancament dels centres educatius i dels equipaments municipals. Alguns menors sí que han sortit al carrer i comerços, establiments i vies mostraven un aspecte de relativa normalitat.

De moment el consistori no té constància de més casos de contagi a Sant Cugat ni de situacions de quarantena, tot i que Mútua Terrassa ha confirmat dos positius de professionals d'un CAP de la ciutat. La 'baixada de ritme' ha començat aquest divendres i s'allargarà, com a mínim, durant 15 dies.


Mireia Ingla

Les escoles s'han tancat perquè la gent faci vida a casa i eviti aglomeracions i multituds, no perquè celebrem festes ni aprofitem per fer compres. La ciutat ha d'anar baixant el ritme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.