Noves restriccions: el Govern obliga a tancar gimnasos, locals d'oci i zones comercials

La Generalitat insta tothom a limitar i evitar desplaçaments i a quedar-se a casa


  • Comparteix:

El conseller Buch ha facilitat la informació / Foto: Govern

El conseller Buch ha facilitat la informació / Foto: Govern

La Generalitat ha fet efectiu l'ordre de cessar activitats a locals d'oci (discoteques), àrees comercials, gimnasos, bars i restaurants, i estacions d'esquí. Això afecta a aquelles superfícies comercials que no siguin alimentàries. Es fa una crida a limitar i evitar desplaçaments i a quedar-se a casa.

Tot plegat se suma a la resta de restriccions que s'apliquen des d'aquest divendres, com el tancament de centres educatius, de casals, residències i ludoteques i equipaments esportius.

Més mesures
La Generalitat impulsarà una línia de préstecs de fins a 1.000 milions d'euros amb l'aval de l'Institut Català de Finances (ICF) i Avalis per ajudar a les petites i mitjanes empreses a fer front als problemes derivats de la crisi del coronavirus, garantint la liquiditat i el màxim de lloc de treballs. El govern català, a més, assumirà el 75% del risc dels crèdits que puguin oferir les entitats bancàries, segons ha explicat el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, que ha detallat algunes de les mesures que inclou un 'primer pla de xoc' per reduir l'impacte econòmic d'aquesta crisi.

A més, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que el telèfon d'atenció sanitària 061 serà gratuït; la Generalitat assumirà el seu cost mentre duri l'emergència. Per cert, el Sistema d'Emergències Mèdiques recorda que l'únic telèfon habilitat per atendre casos sobre el coronavirus és el 061. El SEM ha alertat que hi ha una línia que s'està difonent per les xarxes, el 900400061, però només està habilitada a Andalusia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.