Sant Cugat s'organitza per ajudar a col·lectius vulnerables davant el coronavirus

Grups de joves ofereixen serveis de canguratge i anar a fer la compra seguint les mesures de seguretat


  • Comparteix:

Voluntaris de Sant Cugat ofereixen suport als col·lectius més vulnerables / Foto: Cugat Mèdia

Voluntaris de Sant Cugat ofereixen suport als col·lectius més vulnerables / Foto: Cugat Mèdia

Grups de joves i entitats de Sant Cugat s'han organitzat per oferir ajuda i servei a les persones de risc, principalment gent gran i infants, davant la propagació del coronavirus i amb l'objectiu de frenar el contagi. Al centre, l'Aplec Jove Sant Cugat i el Banc Jove de Voluntariat, impulsat pel Jovent Republicà de Sant Cugat, s'ofereixen per fer serveis de canguratge i portar la compra a persones en risc, així com oferir assessorament laboral sobre les conseqüències de la pandèmia. Els voluntaris garanteixen en tot moment el compliment de les mesures de seguretat i exigències sanitàries. El Bloc Florestà i els veïns de les Planes també s'han organitzat per oferir ajuda. Els serveis es poden sol·licitar per telèfon o correu electrònic.

El jovent de Sant Cugat s'organitza
L'Aplec Jove Sant Cugat posa en marxa una iniciativa en què s'ofereixen a portar la compra a persones en risc i gent gran, fer cangurs a infants i donar assessorament laboral per resoldre dubtes sobre la situació i els drets dels treballadors davant les mesures aplicades per l'epidèmia del coronavirus. Els interessats en requerir aquestes ajudes ho poden demanar trucant al 631 664 015 o enviant un correu a xarxasuportstc@gmail.com. Ho poden sol·licitar tots els veïns del municipi, tant del centre de Sant Cugat com de la resta de barris i districtes.

D'altra banda, les Joventuts d'Esquerra Republicana de Sant Cugat també s'han mobilitzat i han obert el Banc Jove de Voluntariat que també ofereix ajuda per fer i portar la compra a gent gran o col·lectius vulnerables i a fer serveis de canguratge a infants. En aquest cas, les persones que vulguin sol·licitar els serveis poden enviar un WhatsApp al 678 450 666. També poden contactar si hi ha més joves que ser voluntaris Des de Joventuts expliquen que s'ha preparat un protocol intern per garantir les mesures de seguretat i salut evitant, per exemple, agafar diners en metàl·lic i fer-ho a través de vies telemàtiques com Bizum o deixant-los a la bústia.

La Floresta se suma a la proposta
El Bloc Florestà s'ha organitzat per donar suport a les persones grans o en risc que ho necessitin. Des de l'entitat dlorestana s'ofereixen a realitzar compra d'aliments o de productes farmacèutics i a fer acompanyaments no sanitaris. Per poder demanar aquestes ajudes, els interessats poden contactar amb el Bloc Florestà a través del 626 16 28 90.

L'ajuda arriba a les Planes
En el cas de les Planes, segons han explicat a Cugat Mèdia, veïns, veïnes i entitats del barri oferiran ajuda a la població de la zona que ho necessiti.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.