L'Ajuntament posarà en marxa ajudes al lloguer, al comerç i als autònoms i empreses que treballen per al consistori

Una iniciativa del govern per mitigar els efectes econòmics derivats de l'estat d'alarma


  • Comparteix:

Els llogaters amb dificultats es podran acollir als ajuts de l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Localpres

Els llogaters amb dificultats es podran acollir als ajuts de l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Localpres

L'Ajuntament posarà en marxa durant les properes setmanes ajudes econòmiques perquè l'estat d'alarma tingui un impacte el més reduït possible. Així, s'obrirà una línia de subvencions i ajuts al lloguer d'habitatges, per als comerços i per al pagament de factures dels autònoms i petits i mitjans empresaris, així com per a empreses i autònoms que treballen per al consistori. L'alcaldessa, Mireia Ingla, demana als propietaris d'habitatges i de locals comercials que col·laborin per ajudar a superar la crisi.

Habitatge
El govern local obrirà una línia de subvencions i ajuts per a famílies amb pocs recursos i dificultats econòmiques que viuen a habitatges públics de Promusa, però també per a aquells que viuen en un immoble de lloguer privat.


Comerç
Els comerciants disposaran d'una línia d'ajudes i subvencions que compensarà la taxa de terrasses i la de recollida d'escombraries. També hi haurà una ajuda per a l'import del Tribut Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Autònoms i petits i mitjans empresaris
Les empreses i persones autònomes que treballen per a l'Ajuntament i a qui se'ls ha suspès el contracte rebran una indemnització. A més, el govern avançarà el pagament de factures per tal de dotar-los de liquiditat el més aviat possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.