Restriccions, anul·lacions i serveis bàsics: així afecta el coronavirus a Sant Cugat

A l'espera de saber com aplica el govern espanyol la declaració de l'estat d'alarma, aquestes són les afectacions de la pandèmia


  • Comparteix:

Tota l'afectació del coronavirus a Sant Cugat, al minut a Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

Tota l'afectació del coronavirus a Sant Cugat, al minut a Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

Les mesures aplicades per les administracions públiques per frenar l'expansió del coronavirus han obligat a Sant Cugat a 'baixar el ritme' de la vida. A l'espera del que decideixi el consell de ministres aquest dissabte emparat en la declaració de l'estat d'alarma, la Generalitat ha demanat el confinament del país i ha fet efectiu l'ordre de cessar activitats a locals d'oci (discoteques), àrees comercials, gimnasos, bars i restaurants i estacions d'esquí, que s'ha sumat al tancament d'escoles. Per la seva banda, l'Ajuntament ha tancat els equipaments municipals, però manté en marxa serveis essencials (Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), polítiques socials, consergeria i Policia Local). Cugat Mèdia també es manté al peu del canó per informar de tot el que tingui afectació sobre la ciutat.


Centres d'Atenció Primària (CAP) i Salut
El Servei Català de la Salut ha demanat als Centres d'Atenció Primària (CAP) que reagendin proves i visites rutinàries que no siguin urgents i que es puguin ajornar, sobretot les que tenen un major risc de contagi, com per exemple les espirometries, davant de la pandèmia de coronavirus. Alguns hospitals estan revisant l'agenda d'operacions per fer 'reajustos necessaris' de cirurgies no urgents si així ho consideren. No es descarta que sanitaris jubilats tornin a exercir en cas que fos necessari per a l'aïllament preventiu d'aquests professionals després d'haver estat en contacte amb pacients amb la malaltia.

Les farmàcies també mantindran les portes obertes.

Ajuntament
El govern ha tancat els equipaments municipals, però manté en marxa serveis essencials (Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), polítiques socials, consergeria i Policia Local).

Oficina del Síndic
D'acord amb les indicacions de la Generalitat, el personal de l'oficina del Síndic realitzarà l'atenció de manera telemàtica al ciutadà a partir del 16 de març i fins al dia 27 de març. Es pot contactar amb l'oficina a través del web www.sindicsantcugat.cat, a través del correu electrònic sindicsantcugat@santcugat.cat i el telèfon mòbil 610591799, de dilluns a divendres de dos quarts de nou del matí a dos quarts de tres de la tarda.

Alimentació
Els supermercats i els mercats municipals obriran portes. Els grans distribuïdors ja han assegurat que l'abastiment està garantit.

Mobilitat
El transport públic funciona de moment amb normalitat. Tant el servei d'autobusos urbans i interurbans com FGC i Renfe funcionen sense restriccions.

Litúrgia
La Parròquia de Sant Pere d'Octavià ha suspès totes les celebracions públiques al Monestir fins a nou avís. Seguint les indicacions del Bisbat de Terrassa i ateses les circumstàncies de l'expansió del coronavirus, la parròquia ha decidit suspendre totes les misses, així com la celebració del Via Crucis, el res comunitari del Rosari al temple i les adoracions al Santíssim Sagrament. També se suspenen tots els actes formatius com la catequesi, les trobades parroquials i les reunions.



Bars i restaurants
La Generalitat ha aprovat el tancament els bars i restaurants com a mesura contra el coronavirus. Des d'aquest divendres a mitjanit els espais de restauració de Sant Cugat estan obligats a tancar les portes. La mesura només exclou els bars i restaurants ubicats dins de centres hospitalaris o instal·lacions hoteleres.

Cultura i oci
La crisi del coronavirus també afecta la cultura i l'oci santcugatenc. Tots els espectacles i activitats queden suspeses. Així, el Teatre-Auditori no obrirà portes mentre durin les restriccions. Les restriccions afecten la resta d'equipaments socioculturals de la ciutat, com l'Ateneu, el Centre d'Art Maristany, l'Escola Municipal de Música, el Mercantic, el Monestir, totes les sales de cinemes de la ciutat i també les activitats a l'aire lliure.

Els gimnasos i les discoteques de la ciutat també hauran de tancar portes a causa de les restriccions.

A l'agenda de Cugat Mèdia estan detallades totes les activitats que han quedat suspeses.

Esports
La majoria de federacions esportives tant catalanes com espanyoles han decidit suspendre durant 15 dies les competicions i l'activitat com a mesura de prevenció davant el coronavirus. Una decisió que afecta més d'una desena de clubs santcugatencs, que durant les dues properes setmanes no jugaran cap partit. A més, tots els equipaments esportius de la ciutat queden tancats.

Zones comercials
La Generalitat ha instat a tancar totes les zones comercials. Només podran mantenir-se obertes aquelles superfícies on hi hagi establiments com supermercats o mercats amb productes bàsics. La mesura afecta el Sant Cugat Centre Comercial, que ha tancat totes les botigues excepte l'hipermercat Carrefour i les botigues d'alimentació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.