El Govern vol confinar Catalunya per aturar l'avanç de la pandèmia

Torra ha demanat al govern espanyol col·laboració per fer efectiva la mesura


  • Comparteix:

El president de la Generalitat, Quim Torra / Foto: Govern

El president de la Generalitat, Quim Torra / Foto: Govern

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut aquest divendres al vespre per expressar la necessitat de fer efectiu 'el confinament total' del país i ha demanat la col·laboració del govern espanyol per fer-ho possible. Torra fa una crida a la 'solidaritat' de tota la població perquè es quedi a casa i eviti desplaçaments. Així, el govern vol que es restringeixin les entrades i sortides del país per frenar la pandèmia del coronavirus. Tot plegat és per evitar el col·lapse del sistema sanitari.

Aquest dissabte es farà efectiva la declaració de l'estat d'alarma a l'Estat i el consell de ministres anunciarà amb quines mesures es posa en marxa.

La Generalitat ha fet efectiu aquest mateix divendres l'ordre de cessar activitats a locals d'oci (discoteques), àrees comercials, gimnasos, bars i restaurants i estacions d'esquí. Això afecta aquelles superfícies comercials que no siguin alimentàries. Tot plegat se suma a la resta de restriccions, com el tancament de centres educatius, de casals, residències i ludoteques i equipaments esportius.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.