L'Ajuntament tanca l'edifici consistorial, però garanteix els serveis essencials a través del telèfon o telemàticament

Conscienciar a la ciutadania sobre com combatre el coronavirus, eix principal del CECOPAL


  • Comparteix:

El Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL) de Sant Cugat ha decidit tancar l'edifici consistorial i la majoria d'equipaments municipals a partir d'aquest dilluns, a excepció dels edificis de salut i els mercats municipals. L'Ajuntament dona prioritat a garantir serveis com la Policia Local, els serveis socials i de salut, el transport urbà, l'atenció ciutadana i els subministraments bàsics. Els serveis essencials es podran tramitar per via telefònica o a través del web del consistori. Tot i això, l'assistència a persones en risc d'exclusió continuarà garantida. Aquestes mesures arriben després que el govern espanyol hagi decretat l'estat d'alarma a tot el país amb l'objectiu d'evitar la propagació del coronavirus SARS-CoV-2.

ESCOLTA-HO

L'alcadessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha encapçalat aquest dissabte el CECOPAL, on s'han pres diferents decisions que afecten la vida diària de la ciutadania. Ingla ha instat a 'quedar-se a casa' i només sortir 'en casos imprescindibles'. Tota l'atenció presencial de serveis socials se centralitzarà a la Casa Mònaco i a través del telèfon de l'Ajuntament, el 93 565 70 00, o a través del correu electrònic, serveissocials@santcugat.cat.

NOVES MESURES DE L'AJUNTAMENT

  • Tancament de les oficines de l'Ajuntament a partir d'aquest dilluns. El personal del consistori continuarà treballant de manera telemàtica en la mesura del possible.

  • Els Serveis Socials continuen actius a la Casa Mònaco de manera presencial, telefònica o per correu electrònic.

  • Es continuarà fent un seguiment especial dels col·lectius més vulnerables i es treballa per fer arribar les beques menjador a les famílies via targeta moneder.

  • Es mantenen oberts els equipaments de salut, la Policia Local i el transport urbà.

  • S'aplica la gratuïtat de les zones verda, blava i vermella per facilitar l'aparcament de llarga durada.

  • Els parcs infantils queden precintats per evitar concentracions de persones en un mateix lloc.

  • L'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) passa a funcionar a distància a través del 010 o el web santcugat.cat. El registre d'entrada a l'OAC s'habilitarà a la seu de la Policia Local només per atendre tràmits d'estricta necessitat.

  • L'Oficina Municipal d'Escolarització (OME) anul·la totes les visites concertades i a partir de dilluns només oferirà atenció telefònica.

  • Se suspèn el ple municipal i l'audiència ciutadana d'aquest dilluns i el ple extraordinari de balanç de gestió del Síndic de Greuges.


  • Per la seva banda, la Policia Local, els voluntaris de Protecció Civil i els agents de civisme treballaran perquè es mantinguin les distàncies de seguretat entre la ciutadania, evitaran les aglomeracions als supermercats i mercats municipals i faran les recomanacions necessàries a la ciutadania per instruccions de cofinament.

    Aquestes són les mesures preses per l'Ajuntament
    Aquestes són les mesures preses per l'Ajuntament



    Mireia Ingla

    La recomanació principal és que tothom miri de quedar-se a casa. Entre tothom s'ha d'aconseguir tancar la ciutat,



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.