L'Ajuntament tanca l'edifici consistorial, però garanteix els serveis essencials a través del telèfon o telemàticament

Conscienciar a la ciutadania sobre com combatre el coronavirus, eix principal del CECOPAL

Societat

Publicat el 14/mar/20 per Joan Garcia

El Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL) de Sant Cugat ha decidit tancar l'edifici consistorial i la majoria d'equipaments municipals a partir d'aquest dilluns, a excepció dels edificis de salut i els mercats municipals. L'Ajuntament dona prioritat a garantir serveis com la Policia Local, els serveis socials i de salut, el transport urbà, l'atenció ciutadana i els subministraments bàsics. Els serveis essencials es podran tramitar per via telefònica o a través del web del consistori. Tot i això, l'assistència a persones en risc d'exclusió continuarà garantida. Aquestes mesures arriben després que el govern espanyol hagi decretat l'estat d'alarma a tot el país amb l'objectiu d'evitar la propagació del coronavirus SARS-CoV-2.

Escolta-ho

L'alcadessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha encapçalat aquest dissabte el CECOPAL, on s'han pres diferents decisions que afecten la vida diària de la ciutadania. Ingla ha instat a 'quedar-se a casa' i només sortir 'en casos imprescindibles'. Tota l'atenció presencial de serveis socials se centralitzarà a la Casa Mònaco i a través del telèfon de l'Ajuntament, el 93 565 70 00, o a través del correu electrònic, serveissocials@santcugat.cat.

NOVES MESURES DE L'AJUNTAMENT

  • Tancament de les oficines de l'Ajuntament a partir d'aquest dilluns. El personal del consistori continuarà treballant de manera telemàtica en la mesura del possible.

  • Els Serveis Socials continuen actius a la Casa Mònaco de manera presencial, telefònica o per correu electrònic.

  • Es continuarà fent un seguiment especial dels col·lectius més vulnerables i es treballa per fer arribar les beques menjador a les famílies via targeta moneder.

  • Es mantenen oberts els equipaments de salut, la Policia Local i el transport urbà.

  • S'aplica la gratuïtat de les zones verda, blava i vermella per facilitar l'aparcament de llarga durada.

  • Els parcs infantils queden precintats per evitar concentracions de persones en un mateix lloc.

  • L'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) passa a funcionar a distància a través del 010 o el web santcugat.cat. El registre d'entrada a l'OAC s'habilitarà a la seu de la Policia Local només per atendre tràmits d'estricta necessitat.

  • L'Oficina Municipal d'Escolarització (OME) anul·la totes les visites concertades i a partir de dilluns només oferirà atenció telefònica.

  • Se suspèn el ple municipal i l'audiència ciutadana d'aquest dilluns i el ple extraordinari de balanç de gestió del Síndic de Greuges.


  • Per la seva banda, la Policia Local, els voluntaris de Protecció Civil i els agents de civisme treballaran perquè es mantinguin les distàncies de seguretat entre la ciutadania, evitaran les aglomeracions als supermercats i mercats municipals i faran les recomanacions necessàries a la ciutadania per instruccions de cofinament.

    Aquestes són les mesures preses per l'Ajuntament
    Aquestes són les mesures preses per l'Ajuntament



    DECLARACIONS

    Mireia Ingla

    La recomanació principal és que tothom miri de quedar-se a casa. Entre tothom s'ha d'aconseguir tancar la ciutat,

    Your browser doesn’t support HTML5 audio