El govern espanyol posa a les ordres dels consellers de salut totes les instal·lacions de la sanitat privada

També es poden habilitar locals públics o privats que tinguin les condicions necessàries per a un ús sanitari


  • Comparteix:

Salvador Illa / Foto: ACN

Salvador Illa / Foto: ACN

El govern espanyol ha anunciat que posa a les ordres dels consellers de Salut totes les instal·lacions de sanitat privada per fer front al coronavirus. En una roda de premsa, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que en podran disposar 'com millor considerin' i també ha avançat que poden habilitar locals públics o privats que tinguin les condicions necessàries per a un ús sanitari, ja sigui per a consulta o per a hospitalització. Aquesta mesura afecta tots els centres de salut santcugatencs, inclòs l'Hospital General Universitari de Catalunya (HUGC). De moment, l'únic hospital de la ciutat ha declinat fer declaracions sobre com afectarà la decisió al centre.

D'altra banda, Illa ha explicat que el ministeri treballa en un procediment 'més àgil' perquè tothom que d'acord amb els protocols necessiti un test de Covid-19 se'l pugui fer, i ha avançat que en els propers dies es posarà en pràctica. De moment s'han fet 30.000 testos a tot l'Estat.

Illa ha ordenat, també, que en el termini de 48 hores tothom que tingui en estoc productes sanitaris com mascaretes, kits de PCR per a diagnòstic, guants, bates, solucions hidroalcohòliques i dispositius de ventilació mecànica ho comuniqui al ministeri. De la mateixa manera, també en 48 hores totes les empreses que tinguin capacitat productiva per a aquests productes ho hauran d'informar.

El ministre ha explicat que calen mesures per 'reforçar el sistema' i ha anunciat la pròrroga de contractació de metges residents d'últim any en especialitats com geriatria, medicina familiar i comunitària o pneumologia i pediatria, entre altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.