Què fer amb els animals a casa?

La veterinària María José Blabia aconsella jocs mentals i netejar-los abans d’entrar a casa

Els animals han d'acostumar-se a la nova situació / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 19/mar/20 per Anabel Piñar

Una de les bromes més recurrents d’aquests dies a les xarxes socials està sent la de treure a passejar un gos de joguina. I és que sortir al carrer per passejar les nostres mascotes és una de les poques excuses permeses durant aquests dies de confinament. Però què més es pot fer per entretenir-los quan són a casa? María José Blabia, directora i veterinària de la clínica Veterinos de Sant Cugat, ho ha explicat al programa de ràdio 'Sant Cugat a fons'.

Escolta-ho

Preparar-los jocs que els facin exercitar la ment
Per entretenir els gats i els gossos és important que no només facin exercici físic sinó també mental, per això cal idear diferents jocs que els facin rumiar. Quan estan nerviosos mosseguen més els objectes, fan pipi i caca arreu i els poden baixar les defenses.

Netejar-los com si fossin una superfície
La higiene és molt important perquè els animals poden fer de vehicle del virus, de transmissors. Abans d'entrar a casa, cal netejar-los les potes i la cua, ja que són les parts del seu cos que més han estat en contacte amb el terra o altres superfícies.

L'ús de les feromones
Les veterinàries ofereixen un preparat de feromones per a l'ambient que es poden tirar amb un esprai o amb un dispensador automàtic. Blabia ha explicat que les feromones els relaxen i tranquil·litzen quan ho oloren i que és recomanable, ja que moltes malalties que puguin sofrir provenen de l’estrès.

Els centres veterinaris continuen oberts però segueixen les mesures de precaució corresponents: la mascota només pot anar acompanyada d’un amo/a que no entrarà a la consulta i finalment, l'habitual distància de seguretat.


DECLARACIONS

María José Blabia

La gent que no està acostumada i no ha tingut cap contacte amb el virus no és conscient que un gos fa de vehicle perquè pot agafar virus que els afectin a ells i a les persones i que facin de transmissors.

Your browser doesn’t support HTML5 audio