Cinc detinguts per okupar una casa a l'avinguda Baixador

Havien entrat a l'immoble aquest dimarts, fent fora el guàrdia de seguretat


  • Comparteix:

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat una casa a l'avinguda Baixador, a Mira-sol, okupada per cinc persones, que han estat detingudes. Segons ha pogut saber Cugat Mèdia, havien entrat a l'immoble per la força aquest mateix dimarts, fent fora el vigilant privat que hi havia. Els ocupants asseguren que han viscut en aquell immoble durant gairebé 10 anys i que dijous passat els van desallotjar. Els Mossos d'Esquadra han afirmat que aquesta acció es va fer donant compliment a una ordre judicial, malgrat que els okupes contradiuen aquesta versió.

El cos policial ha explicat que el desallotjament d'aquest dimarts s'ha produït perquè l'okupació ha estat 'il·legal' i perquè han amenaçat el vigilant, qui ha trucat la policia per avisar dels fets. Per tant, els Mossos subratllen que no es tracta d'un desnonament perquè consideren que aquestes persones no vivien a l'immoble.

Segons els ocupants -que s'han atrinxerat a l'immoble, cosa que ha dificultat l'acció policial- estaven pendents d'un judici que havia de tenir lloc el 31 de març, però amb les restriccions a causa de la crisi del coronavirus s'havia ajornat. L'habitatge és propietat del Banc Sabadell, qui ha contractat l'empresa de seguretat privada que el vigilava.

Al desallotjament, dut a terme per l'ARRO i en col·laboració amb la Policia Local, també hi han assistit membres del col·lectiu Street Medics Barcelona, que s'autodefineixen com a 'brigada mèdica anarquista d'atenció en primers auxilis en l'àmbit de l'activisme, ajuda humanitària i drets humans'. Aquest grup s'ha apropat a la zona, tot i que no ha creuat el cordó policial, per donar suport als okupes. La Policia Local ha identificat alguna d'aquestes persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.