Les instal·lacions i els professionals de la sanitat privada passen a estar sota coordinació de Salut pel coronavirus

Els sanitaris aïllats es reincorporaran al cap d'una setmana si donen negatiu a la prova de covid-19


  • Comparteix:

L'Hospital Universitat General de Catalunya / Foto: HUGC

L'Hospital Universitat General de Catalunya / Foto: HUGC

Les instal·lacions i els professionals de la sanitat privada passen a estar sota la coordinació del Servei Català de la Salut (CatSalut) davant l'augment de casos de coronavirus que encara es preveu per als propers dies. Així ho ha anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés, en una roda de premsa que s'ha seguit de forma telemàtica aquest dimarts. La titular de Salut ha afirmat que el sistema sanitari 's'està preparant' però ha insistit igualment en la necessitat de reduir la pressió assistencial dels centres i en la crida de confinament a casa per reduir els contagis. La consellera ha confirmat que els professionals sanitaris aïllats es reincorporaran al cap d'una setmana si donen negatiu a la prova de Covid-19.

Vergés ha assenyalat que el que més preocupa són els pacients greus amb Covid-19 que hi podria haver en els propers dies per l'augment de casos de coronavirus que s'espera. Són pacients que necessitaran llits d'Unitats de Cures Intensives (UCI) i llits de semicrítics.

Per això el Departament de Salut està treballant per tenir la 'màxim de capacitat' com a sistema i ha anunciat que els recursos de la sanitat privada passen 'a coordinar-se a través del Servei Català de la Salut i a disposició de tota la ciutadania en general'.

Els hospitals privats es van posar a disposició del Departament la setmana passada i el govern espanyol va anar un pas més enllà diumenge en anunciar que posava a les ordres dels consellers de salut totes les instal·lacions de la sanitat privada davant la crisi del Covid-19. Ara Salut ja n'ha entomat la coordinació dels recursos. Això afectarà, per exemple, les instal·lacions i el personal de l'Hospital Universitari General de Catalunya.

Els sanitaris aïllats es reincorporen abans
La consellera ha confirmat un canvi de protocol des d'aquest dilluns pel que fa als professionals sanitaris aïllats de forma preventiva per haver estat en contacte sense protecció amb persones amb la malaltia Covid-19. Aquests professionals es reincorporaran al cap d'una setmana si donen negatiu en la prova de la malaltia.

Vergés ha assegurat que la decisió d'aquest canvi s'ha pres després d'un 'diàleg' amb els professionals amb la prioritat de 'garantir la seva seguretat i la dels pacients' i per 'no perdre efectius en el sistema sanitari'.

En espera de més material
La consellera ha assenyalat que esperen rebre aviat les comandes de mascaretes i altre material sanitari que van fer fa uns dies per afrontar la crisi del covid-19 més enllà de les compres centralitzades que han encarregat des del govern espanyol o Europa. Entre les comandes, hi ha les de mascaretes de FFP2 i FFP3 i quirúrgiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.